Alicja Kwaden näyttely suunniteltiin varta vasten EMMAan | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Alicja Kwaden näyttely suunniteltiin varta vasten EMMAan

Kansainvälisissä taidebiennaaleissa menestynyt Alicja Kwade esittäytyy ensimmäistä kertaa Suomessa näyttelyllään Trans-For-Men. Saastamoisen säätiön tilausteoksen ympärille rakentuva näyttely syventää kuvaa taiteilijan ajankohtaisesta tuotannosta.

Kuule taiteilijaa EMMA Talks –tapahtumassa  heti näyttelyn avauduttua:

Ke  10.10.  klo  17.30–18.30
LAVALLA ALICJA KWADE
Kuraattori  Marie  Nipper haastattelee taiteilija Alicja Kwadea.
Puheenvuorossa kuullaan  EMMAn näyttelyn taustoista sekä  taiteilijan käsittelemistä  teemoista.  Puheenvuoro on englanniksi.

Trans-For-Men -näyttely aloittaa EMMAn ja Saastamoisen säätiön välisen merkittävän uuden yhteistyömuodon, jossa kiinnostavalta ja ajankohtaiselta nykytaiteilijalta tilataan vuosittain uusi teos säätiön taidekokoelmaan. Yhteistyömuodon aloittava Alicja Kwade on suunnitellut näyttelynsä varta vasten EMMAn ainutlaatuista arkkitehtuuria silmällä pitäen. Berliinissä asuva ja työskentelevä Alicja Kwade on palkittu kansainvälisen nykytaiteen nouseva nimi, jonka teoksia on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut esillä niin Venetsian biennaalissa kuin maineikkaissa museoissa.

Tutustu näyttelyyn Trans-For-Men.

Kuva: Ari Karttunen / EMMA.