KULPS! 1.-3. luokka | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

KULPS! 1.-3. luokka

Kulttuuripolku

Kulps EMMAssa1-3.lk: ”Taide on mua varten”

Kulps!in otsikko ja teema on kaikille sama, näkökulma, osallistaminen, tehtävä ja puheen taso vaihtelee ikäryhmän mukaan. Liittyy erityisesti laaja-alaisen osaamisen kokonaisuuksiin L1, L2, ja L4.

1.-3. luokkalaisten kanssa pohdimme taiteen merkityksiä. Mistä taide syntyy? Mihin tarpeeseen se syntyy? Miksi taidetta tehdään, mihin taidetta tarvitaan? Voiko taiteen avulla vaikuttaa? Harjoittelemme tunnetaitoja, oman mielipiteen kertomista ja tunteen tunnistamista. Mitä luovuus on ja mitä siihen tarvitaan?

Ennakkotehtävä

Keskustelkaa taiteesta luokassa ennen vierailua. Mikä on taidetta? Mitä kaikkea se voi tarkoittaa? Kuka tekee taidetta, millaista taide on ja mitä taiteen avulla voi sanoa? Minkälaisesta taiteesta itse pidät, mistä taas et? Voitte käyttää pohdinnassanne apuna kuvaa Janne Räisäsen teoksesta Suloisen kärsimyksen puutarha. Jatketaan vierailulla keskustelua.

Janne Räisänen 2001, Suloisen kärsimyksen puutarha

Jatkotehtävä

Muistele kierrosta museossa. Mikä teos jäi mieleesi? Millä tekniikalla teos oli tehty? Mistä se kertoi, mitä itse ajattelit siitä. Voit piirtää luonnoksen teoksesta ulkomuistista tai kirjoittaa sitä kuvailevia sanoja. Valitse joku itsellesi tärkeä aihe ja mieti kuinka kertoisit siitä taiteen keinoin. Olisiko se maalaus, veistos vai esitys? Tee ideastasi luonnos.
 

Sinun ja luokkasi mielipide on meille tärkeä, anna palautetta palautelomakkeella ».
 
 
Kuva: Ari Karttunen / EMMA