Etukortilla tai ilman | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Etukortilla tai ilman

Eilisen Helsingin Sanomien (25.10) yleisönosastolla kysyttiin ”Pitikö etukorttisuhmurointi tuoda taidemuseoihinkin?” Kirjoittaja kritisoi mm. Ateneumin sisäänpääsylipusta kaupparyhmän etukortilla saatavaa euron alennusta. Asia sai kirjoittajan taidekokemuksen muuttumaan karvaaksi ja kenties kokonaan lopettamaan kuvataiteiden harrastuksen.

Teksti olisi voinut olla yhtälailla suunnattu EMMAlle, sillä myös meidän pääsylipusta saa S-Etukortilla alennusta.

Yritysyhteistyö on tänä päivänä jokaisen museon, kulttuurilaitoksen ja -tapahtuman arkipäivää  – tai ainakin haaveissa. Tukijat eivät jonota oven takana, sillä taantuman kourista pystyyn pyristelevällä talouselämällä on muitakin huolia, kuin kansalaisten kulttuurielämykset. Siksi onkin aivan loistavaa, että on myös niitä yrityksiä, jotka tukevat suomalaista kulttuurielämää – kaikkien kävijöiden iloksi. Museonjohtajamme laskeskeli kerran, mitä yksi sisäänpääsylippumme maksaisi, jossa se kattaisi realistiset ylläpito- ja tuotantokulut. Satoja euroja. Hetken, sillä kävijämäärän romahdettua hintaa jouduttaisiin jälleen nostamaan, tuhanteen euroon?

En keksi mitään syytä, miksei supistuvien määrärahojen kanssa kamppailevat museot täydentäisi resurssejaan yritysten tuella – jos sellaista suinkin on tarjolla. Aivan niin kuin yritysten tukemana tuotettu taidenäyttely- tai tapahtuma olisi jotenkin huonompi kuin valtion tai kaupungin. Viime kädessä, aina, hyötyjä on museokävijä – oli hänellä mikä etukortti tahansa tai ei yhtäkään.

Yritysyhteistyö on nimensä mukaisesti kahden kauppa. Museo saa lisäresursseja toimia ja tuottaa taide-elämyksiä yleisölleen, kontakteja uusiin asiakasryhmiin ja näkyvyyttä toiminnalleen. Lienee luonnollista, että tukija kohdistaa yhteistyöstä saamansa vastikkeet omille asiakkailleen. En tiedä närkästyttääkö kyseistä mielipidekirjoittajaa yhtä paljon lehden lukijoilleen tarjoama lukijaetu taidenäyttelyyn tai yrityksen asiakasilta museossa kuin asiakasomistajille tarjottava etu.

EMMA on iloinen ja ylpeä jokaisesta kumppanistaan, jotka haluavat olla mukana tarjoamassa suomalaisille taidenautintoja.
 

Lisää uusi kommentti