Tietoa EMMAsta | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Tietoa EMMAsta

 

EMMA esittelee kotimaista ja kansainvälistä modernismia, nykytaidetta sekä designina. Arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnitteleman WeeGeen pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.

EMMAn perustana on kolme taidekokoelmaa; EMMAn oma, entinen Espoon kaupungin kokoelma, Saastamoisen säätiön taidekokoelma sekä Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelma. Lisäksi EMMAlla on useita muita lahjoitus- ja talletuskokoelmia. EMMAn kokoelmaan kuuluvat Espoon julkinen taide sekä kaupungin virastoihin ja laitoksiin sijoitetut taideteokset. Museon toimintaan oleellisena osana kuuluvat myös tärkeät perustyöt kuin konservointi, tutkimus, arkistointi ja dokumentointi.

EMMA tarjoaa laajasti erilaisia tapahtumia, puheenvuoroja taiteesta, opastuksia ja taidepajoja. Jatkuva keskustelusarja, EMMA Talks nostaa esiin yhteiskunnallisia ja ihmisten elämään liittyviä teemoja taiteen ilmiöiden avulla. Se kertoo taiteesta ajankohtaisesti yleisön omaan kokemuspohjaan nojaten.

Taidevartti-yleisöopastus
Perjantaisin klo 18. Vapaa pääsy.
Sunnuntaisin klo 13. Museolipulla.

EMMA sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä, monipuolisessa museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskuksessa. WeeGee toimii professori Aarno Ruusuvuoden (1925-1992) suunnittelemassa entisessä Weilin&Göösin kirjapainotalossa Tapiolassa. EMMAn lisäksi WeeGeellä sijaitsee Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo. WeeGeen pihalla on arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo, joka on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun.

EMMA Shopin tuotevalikoimaan kuuluvat ajankohtaisten näyttelyiden teemoihin liittyvät tuotteet sekä laaja valikoima ajankohtaista taidekirjallisuutta. Shopista löytyy myös muita taiteeseen ja taiteen tekemiseen ja kokemiseen liittyviä tuotteita sekä sisustus- ja lahjatavaraa kaikenikäisille. Tutustu tarjontaan myös verkkokaupassa.

 

EMMAn strategia

 

Toimintakertomukset

Toimintakertomus 2016 (pdf)

Toimintakertomus 2015 (pdf)

Toimintakertomus 2014 (pdf) 

Toimintakertomus 2013 (pdf) »

Toimintakertomus 2012 (pdf) »

Toimintakertomus 2011 (pdf) »

Toimintakertomus 2010 (pdf) »

Toimintakertomus 2009 (pdf) »

Toimintakertomus 2008 (pdf) »

Toimintakertomus 2007 (pdf) »

Toimintakertomus 2006 (pdf) »