EMMAn kokoelmat | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

EMMAn kokoelmat

Kosketus / Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely EMMAssa 19.11.2014 alkaen. Kuva: Ella Tommila / EMMA

EMMA - Espoon modernin taiteen museo tallentaa, tutkii ja esittelee kotimaista ja kansainvälistä modernia taidetta ja nykytaidetta. Kokoelmatoiminnassa otetaan huomioon paitsi tämän päivän taidemuseoyleisö myös tulevaisuuden asiakkaat. Kokoelmatyö on oman aikamme keskeisen kuvataiteen valintaa ja sen tallentamista tulevaisuutta silmällä pitäen. Taidemuseo hyödyntää kokoelmiaan näyttelytoiminnassa sekä tutkimus- ja julkaisutoiminnassa.

Yleisö kohtaa EMMAssa ja Espoon kaupungilla teoksia EMMA - Espoon modernin taiteen museon kokoelmasta, Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmasta.  L-G Nordströmin taidekokoelma on talletettu EMMAan. Osmo Valtosen taidekokoelma on luovutettu EMMAn omistukseen ja tämän lisäksi EMMA ylläpitää pedagogisen toiminnan tueksi kerättyä Opetuskokoelma Taidepakkia - teoksia, joilla elävöitetään taideprojekteja, työpajoja ja opastuksia.

EMMAn kokoelmateoksia Google Art Project'n sivuilla.

 

Lue lisää

 
Lars-Gunnar Nordströmin taidekokoelma
 
Konkretistisen kuvataiteen klassikoksi kutsutun Lars-Gunnar Nordströmin (1924-2014) 100 teosta, maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, talletettiin EMMAan vuonna 2011. Nordströmiä pidetään yhtenä Suomen nonfiguratiivisen taiteen varhaisimmista ja määrätietoisimmista uranuurtajista. EMMAan talletettu kokoelma sisältää laajan ajallisen kaaren mestarin tuotannosta.
 
Lars-Gunnar Nordström: dimensionaalinen diskologia, 1954-1956, öljymaalaus kankaalle. 
Lars-Gunnar Nordström: Dimensionaalinen diskologia, 1954-1956.
 
Osmo Valtosen taidekokoelma
 
Espoon Nallenpolun taiteilijatalossa työskennelleen kuvataiteilija Osmo Valtosen (1929-2002) taidekokoelma lahjoitettiin EMMAan vuonna 2008. Kokoelmaan kuuluu lähes 300 teosta, mukana liikkuvan taiteen teoksia, hiekkapiirtureita, joista suuri taideyleisö Valtosen parhaiten muistaa. Lisäksi kokoelmaan kuuluu maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa ja arkistoaineistoa.
 
 
 Osmo Valtonen: Astrografi, 1981, hiekkapiirturi.   
Osmo Valtonen: Astrografi, 1981.
 
Kaiken kaikkiaan EMMAn kokoelmiin kuuluu yli 8000 teosta. Näistä esillä on jatkuvasti yli 500 teosta taidemuseon omissa näyttelyissä tai näyttelylainoissa muissa taidemuseoissa sekä yli 1000 teosta Espoon kaupungin virastoissa ja laitoksissa sekä puistoissa ja katujen varsilla.