Taidetestaajat EMMAssa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Taidetestaajat EMMAssa

EMMA on mukana valtakunnallisessa hankkeessa, jossa kaikki 8. luokkalaiset saavat aivan erityisen taidekokemuksen. Se on jotain ainutlaatuista, vain Taidetestaajille suunniteltua.

EMMAn toisena kautena saamme vieraaksemme yhteensä 600 kasiluokkalaista 10 vierailukertana syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana. Mukana olevat koulut ovat jo valittu kyseiselle jaksolle.  

Voit seurata Kosketus taide-elämyksen arvioita osoitteessa www.taidetestaajat.fi/arviot

EMMAssa taidetestaajat saavat oman taiteilijakaverin, jonka kanssa tutustutaan taiteeseen ja vieraillaan museossa. Kokemuksen avulla ymmärrys taiteesta omana välineenä vahvistuu ja kasvaa. EMMAn neljä taiteilijakaveria vuonna 2018-2019:


1. Hannaleena Heiska 

Hannaleena Heiska on kuvataiteilija, joka tekee maalauksia, piirustuksia, videoita ja installaatioita. Teosten aiheet syntyvät ihmisyyden, olemassaolon ja ajattelun pohdinnoista. Teoksissaan Heiska sekoittaa todellisuutta ja fantasiaa. Eläimet ja eläimiin liittyvät aiheet ovat hänelle tärkeitä. Heiskalle maalauksissa olennaista on liike, sisäinen jännite ja dynamiikka.Hannaleena Heiska. Kuva: Ari Karttunen / EMMA.
 

2. Sami Lukkarinen

Sami Lukkarisen teoksissa yhdistyy digitaalisen ja perinteisen, maalatun kuvan elementit. Kuvat rakentuvat tarkan tutkimisen tuloksena taidokkaasti sekoitetuista väripikseleistä, ja valmis suurennettu kuva muuttuu lähes ei-esittäväksi. Maalauksillaan taiteilija kommentoi verkon kuvavirtaa, josta taiteilija valitsee itseään kiinnostavia kuvia teostensa lähtökohdiksi.


Sami Lukkarinen, Jasu69, 2004. Kuva: Matti Ruotsalainen
 

3. Markus Kåhre

Markus Kåhre on kuvanveistäjä jonka veistokset ovat tilaan rakennettuja installaatioita. EMMAssa esillä oleva teos on Nimeämätön. Tämä saa katsojan ajattelemaan ja pohtimaan näkemäänsä, hakemaan selitystä ja teoksen merkityksiä itse. Kuin näyttämöllä katsoja kohtaa myös omat reaktionsa nähdessään oman heijastuksensa peilistä ja tulee näin osaksi teosta.Markus Kåhre, 2015. Kuva: Ella Tommila / EMMA

4. Hanna Saarikoski

Hanna Saarikosken taiteessa tekniikat ja taiteen esittämisen tavat vaihtelevat akvarellimaalauksista installaatioihin ja videoihin. Teoksissaan hän tutkii katsomista ja havaintoa, usein niin ettei lopputulos ole aloittaessa selvillä. EMMAssa nähtävä performatiivinen videoteos Eyeliner käsittelee muotokuvan perinnettä, sen tuttuutta ja vierautta.Hanna Saarikoski, Eyeliner, 2013. Kuva: Still-kuvia videolta.