Kutsu lehdistötilaisuuteen: Meret Oppenheimin ja John Kørnerin näyttelyt | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Meret Oppenheimin ja John Kørnerin näyttelyt

01.02.2018


Aika: tiistai 13.2. klo 10-11
Paikka: EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Aukio (2. krs),
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

Tervetuloa 14.2.2018 avautuvien Meret Oppenheimin Mielen peilit -näyttelyn ja John Kørnerin installaation Tripoli-Lampedusan lehditötilaisuuteen.

Puheenvuorot:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
Tiina Penttilä, Meret Oppenheimin näyttelyn kuraattori, amanuenssi, EMMA
Arja Miller, intendentti, näyttelyt, EMMA
John Kørner, taiteilija

Ilmoittautuminen: iia.palovaara@emmamuseum.fi

 

Meret Oppenheim: Mielen peilit, 14.2. - 12.8.2018

EMMAn kansainvälisiä modernisteja esittelevää näyttelysarjaa jatkava Mielen peilit on laaja katsaus surrealismia uudistaneen Meret Oppenheimin tuotantoon. Meret Oppenheimin (1913–1985) elämästä ja taiteesta välittyvä älyllinen leikkisyys, kokeellisuus sekä feminismi ovat edelleen ajankohtaisia. Hän naamioi käyttöesineitä, vaatteita, asusteita ja huonekaluja synnyttäen niille yllätyksellisen uuden elämän. Näyttelyssä on mukana teoksia myös Oppenheimin aikalaistaiteilijoilta Ranskan ja Sveitsin surrealistipiireistä (esim. Man Ray ja Daniel Spoerri) sekä valokuvia ja muotokuvia Oppenheimista itsestään. Kokonaisuus on koostettu eurooppalaisista yksityisistä ja julkisista kokoelmista. Näyttelyn tuotannollinen yhteistyökumppani on ARTOMA Art and Cultural Management, Hampuri.

John Kørner: Tripoli – Lampedusa 14.2.– 29.7.2018

EMMA on kutsunut nykymaalaustaiteen uudistajan, tanskalaisen John Kørnerin EMMAn Areena-tilaan. Kørnerin paikkasidonnainen installaatio muuntaa galleriatilan osallistavaksi kokonaistaideteokseksi. Hänen taiteensa ammentaa niin oman aikamme polttavista kysymyksistä, siirtolaisuudesta ja epätasa-arvosta kuin henkilökohtaisemmista identiteettiin, ihmissuhteisiin ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Kørnerin lähestymistapa on kuitenkin aina runollinen, avoin ja katsojan mielikuvitusta ruokkiva.

 

Lehdistökuvat: https://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/
Salasana: emmamuseum

Lisätietoa:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emmamuseum.fi

Arja Miller, intendentti, EMMA
arja.miller@emmamuseum.fi, +358 50 336 1980

Tiina Penttilä, Meret Oppenheim: Mielen peilit -näyttelyn kuraattori, amanuenssi, EMMA
tiina.penttila@emmamuseum.fi, +358 46 877 2420

 

#emmamuseum #IamMeret #KornerEMMA


Espoon Tapiolassa sijaitsevan EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. Arkkitehtonisesti vaikuttavassa professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee-talossa sijaitsevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat. Puhdaslinjainen moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.