Seniorikeskuksen asukkaat loivat uuden ilmeen EMMAn yhteisötaideteokselle Leppävaarassa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

23.08.2018

Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen asukkaat ovat luoneet tekstiilitaiteilija Greta Muurin ohjauksessa uuden ilmeen EMMAn kokoelman yhteisötaideteokselle hyödyntäen muistojaan ilosta, onnesta ja rakkaudesta. Espoo-päivänä 24.–25.8. julkistetaan uudistunut taiteilija Germa Huijbersin yhteisötaideteos Lippumeri. Uudet liput liehuvat saloissa syyskuun loppuun asti.

Lippujen uudistuminen on toteutettu yhteistyössä EMMAn ja Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen kanssa. Hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut tekstiilitaiteilija, taiteiden maisteri Greta Muuri, joka on saanut Espoon kaupungin ammattitaiteilijan työskentelyapurahan vuodeksi 2018. Seniorikeskuksen asukkaat ovat maalanneet lippujen aiheet Muurin vetämissä työpajoissa, joissa apuna oli seniorikeskuksen vapaaehtoisia työntekijöitä. Työpajojen teemoina olivat kesämuistot, rakkaus, ilo ja onni. Aiheet on valokuvattu ja painettu lippuihin.

Lippumeri on hollantilaisen kuvataiteilija Germa Huijbersin vuonna 2003 Leppävaaran Alberganesplanadille toteuttama julkinen taideteos, joka muodostuu 21 lippusalosta ja 21 Suomen kesää kuvaavasta lehtikuvioisesta lipusta. Lippumeri-teoksen alkuperäiseen konseptiin kuuluu, että siihen voi yhteisöllisesti toteuttaa uusia lippuja ja näin alueen yhteisöt, koulut, kulttuuri- ja asukasyhteisöt sekä yritykset voivat omilla lipuillaan osallistua Alberganesplanadin vaihtuvan ilmeen luomiseen.

Germa Huijbers työskenteli Espoossa vuonna 2003 kulttuuritoimen vieraana osana kansainvälistä PEJA-residenssiohjelmaa, Pépinières européennes pour les jeunes artistes. Taiteilijan kohteena oli muutoksessa oleva Leppävaaran alue, jonne hän toteutti useita tilapäisiä ympäristötaideteoksia.

Germa Huijbers (s. 1967, Hollanti)
Lippumeri, 2003
Alberganesplanadin ja Leppävaarankadun risteys, Leppävaara
EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma

Lehdistökuvat: https://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Lippumeri/
Salasana: emmamuseum

Lisätietoa:
Greta Muuri, tekstiilitaiteilija
gretamuuri@gmail.com, p. 040 587 7213

Salla Rimpinen, amanuenssi, EMMA – Espoon modernin taiteen museo
salla.rimpinen@emmamuseum.fi, p. 046 877 2145

Haastattelupyynnöt:
Iia Palovaara, viestintäkoordinaattori, EMMA – Espoon modernin taiteen museo
iia.palovaara@emmamuseum.fi, p. 043-8268713

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuurin merkkirakennuksessa Espoon Tapiolassa. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. EMMA on Vuoden museo 2018. Tervetuloa!

#emmamuseum