Tove Jansson ja anjovis | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Tove Jansson ja anjovis

”Mies käveli kukkasaaressa loputtomiin. Siellä oli paljon tosi värikkäitä kukkia. Ja sitten mies löysi hienon kukan. Hän teki siitä kuvan. Miehellä oli tyttökaveri mille se antoi sen kukan. Hän piirsi siitä taulun joka pääsi taidemuseoon jossa Tove Jansson teki siitä yleisen. Loppu.”


”Kasvit kasvoivat meren pohjassa joka oli outoa ja hassua. Jonkun mielestä se ei ole hassua, mutta oikeesti se oli ihan tyhmää. Kasvit oli erilaisia ja sitten he ketkä asuivat merenpohjassa eivät pitäneet sitä hassuna koska se oli vain normaali koralliriutta. Kasvien seassa asui anjovis. Anjovis tykkäsi koralleista. Kasveja oli paljon! Ja eri lajeja. Ihmiset halusivat käydä poimimassa koralleja ja jotkut ihmiset halusivat eroon kasveista. Mutta kasvit eivät irronneet meren pohjasta. Loppu.”

Molemmat yllä olevat katkelmat ovat sadutettuja kertomuksia EMMAn Lasten tunneilta, Eggert Peturssonin Nimetön -teoksen äärellä.

Taidemuseossa on kuunneltu lasten ja aikuisten ääntä saduttaen ja tarinan kerronnan avulla eri projekteissa ja opastuksilla yli kymmenen vuotta, ja aina vaan tarinat ilahduttavat ja ennen kaikkea muistuttavat lasten tavasta katsoa taidetta.

Mitä jos tulisit kokeilemaan?
Viivähdä tuokio teoksen äärellä ja kerro mielessäsi satu tai tarina. Saatat yllättyä!

Maria Vähäsarja
Museolehtori, työpajat


Eggert Petursson, Nimetön 2011
Kuva: Ari Karttunen / EMMA

Lisää uusi kommentti