Avajaisten alla | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Avajaisten alla
Kosketus-
kokoelmanäyttelyn toinen vaihe avautuu tällä viikolla. Avajaisia vietetään rennon juhlallisissa tunnelmissa.  EMMAssa avajaistunnelmaan halutaan panostaa ja avajaiset suunnitellaankin aina näyttelykohtaisesti.
 
Avajaisjärjestelyt aloitetaan hyvissä ajoin ennen varsinaista h-hetkeä. Avajaisten tehtävälistaan kuuluu illan ohjelman suunnittelu, kutsulistojen päivitys, kutsujen laadinta ja lähettäminen sekä tekniikka-, tarjoilu- ja tilavaraukset. Suunnittelua tehdään yhdessä näyttelyn projektiryhmän kanssa. Yksityiskohtia mietitään avajaiskukkien väristä, kuohuviinilasien määrään.
 
Avajaiset on tilaisuus, jossa yleisö kohtaa avautuvan näyttelyn ensimmäistä kertaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että avajaisten tunnelma tukee avautuvan näyttelyn teemaa, muodostaen näin osan kokonaisuutta. Tunnelmaa luodaan valaistuksella, taustamusiikilla, musiikki- tai performanssiesityksellä sekä avajaistarjoilulla. Myös tilalla on oleellinen merkitys.
 
Kosketus II -näyttelyn avajaisia vietetään EMMAn näyttelytilassa. Näyttelytilaympäristössä tarjoilualueen sijoittamiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota, niin ettei se haasta teosturvallisuutta. Avajaiset halutaan silti pitää taiteen äärellä, rennossa hengessä. Myös henkilökunta on mukana vastaamassa sujuvasta illasta.
 
Avajaisiin on nyt muutama päivä aikaa. Kokonaisuus on kasassa ja jäljellä on enää muutamien yksityiskohtien tarkentamista.
 


Laura Räsänen
Museokauppa- ja tuotantoassistentti    

Kuva: Ella Tommila