Julkinen taide | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Julkinen taide

Olavi Valavuori, Spektri, 1972, lasimosaiikki, k. 357 cm, l. 287 cm, Leppävaaran uimahalli. Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Pekka Kauhanen, Taidepoliisi, 2006, pronssi ja teräs, k. 450 cm. Tapiola: Pohjantien ja Ahertajantien kiertoliittymä. Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Leena Luostarinen, Niilin valtiatar, 1996, öljymaalaus kankaalle, k. 250 cm, l. 180 cm, Sellon kirjasto, musiikkiosasto. Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Kain Tapper, Vaalea Kolmio, 1989, veistettyä, maalattua koivua, k. 168 cm, l. 189 cm, Espoon kulttuurikeskus. Kuva: Ari Karttunen

EMMA - Espoon modernin taiteen museon kokoelmateoksia tapaa Espoon kaupunkikuvassa. EMMA-kokoelmaa on kerätty 1950-luvulta lähtien, teoksia kokoelmassa on yli 2 600. Se on taidemuseon kokoelmista suurin ja vanhin. Alun perin Espoon kaupungin taidekokoelmasta tuli EMMA-kokoelma vuonna 2002, kun kaupungin kuvataidetoiminnasta ja kokoelmien kartutuksesta huolehtimaan perustettiin Espoon Taidemuseosäätiö, joka hallinnoi vuonna 2006 yleisölle ovensa avannutta taidemuseota.

Merkittävä osa EMMA-kokoelman teoksista on jatkuvasti esillä Espoon kaupunkikuvassa, ulkotiloissa julkisina monumentteina tai koulujen, sairaaloiden, päiväkotien, palvelutalojen, uimahallien aulatiloissa ja käytävillä, kaikkien kaupunkilaisten saavutettavissa.