HUONE: PINK TWINS / PARAMETRONOMICON | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

HUONE: PINK TWINS / PARAMETRONOMICON

29.03.2017 - 20.08.2017

 

Huipputekniikalla varustettu mediatila Huone on avattu EMMAn näyttelytilaan. Ensimmäisenä esitysvuorossa on Pink Twinsin mediateos Parametronomicon vuodelta 2014. Teos kuuluu Saastamoisen säätiön taidekokoelmaan ja on esillä 29.3.-20.8.2017.

Parametronomicon on abstrakti, tietokoneella toteutettu animaatio, jonka kuva-aiheet vaikuttavat samaan aikaan sekä orgaanisilta että mekaanisilta. Muuntuvien elementtien yhdistelmät ja kerrostumat luovat hallitun kaaoksen jännitteen. Teoksen tarkoitus on saada aikaan kokonaisvaltaisia kokemuksia, joissa haastetaan ihmisen aistit ja tilan kokemus.

Pink Twins on kahden veljeksen, Juha (s. 1978) ja Vesa Vehviläisen (s. 1974), muodostama taiteilijaduo, jonka teokset käsittelevät ihmisen havaintokyvyn rajoja.

HUONE

Huone on immersiivisellä äänimaailmalla ja 4K-projisoinnilla varustettu korkealaatuinen mediatila Saastamoisen säätiön kokoelmateoksille.
Tilassa on 4K-lasertykki, joka pystyy toistamaan täysin pakkaamatonta 4K-kuvaa.

17 pääkaiuttimella ja kahdella subwooferilla toteutettu äänimaailma tarjoaa katsojalle kokonaisvaltaisen elämyksen.
Huoneen tekniikka on toteutettu yhteistyössä Genelecin, Bright Finlandin, Picturallin ja Verticsin kanssa.

HUONE: YLEISÖN KURATOIMIA MEDIATEOKSIA

EMMA avasi Huoneen syksyn ohjelman yleisön kuratoitavaksi. Museovieraat ovat saanett äänestää halki kevään ja kesän suosikkiteostaan Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta. Kolme eniten ääniä saanutta teosta esitetään syyskaudella 2017. Lue lisää äänestyksestä.