Ernst Mether-Borgströmin taidetta Finlandia Trophyyn | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Ernst Mether-Borgströmin taidetta Finlandia Trophyyn

04.10.2017EMMA - Espoon modernin taiteen museo tuo suomalaisen abstraktin taiteen pioneerin Ernst Mether-Borgströmin (1917-1996) taidetta nähtäville kansainväliseen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailuun taiteilijan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Ernst Mether-Borgström (1917–1996) tunnetaan yhtenä suomalaisen modernin taiteen kärkinimenä. Hän oli uudistumiskykyinen graafikko, maalari ja kuvanveistäjä, jonka ura ajoittuu 1930-luvun puolivälistä 1990-luvun alkupuolelle. Väri oli hänen tärkein ilmaisuvälineensä, jota hän käytti hienostuneesti, mutta myös rikkaasti ja rohkeasti.
 
Finlandia Trophyn Kiss & Cry -tilassa eli paikassa, jossa kilpailijat odottavat pisteitään, on nähtävillä Ernst Mether-Borgströmin veistoksia. Teokset kuuluvat EMMA - Espoon modernin taiteen museon kokoelmaan. EMMAssa on parhaillaan esillä laaja Ernst Mether-Borgströmin koko tuotantoa esittelevä 100-vuotisjuhlanäyttely, joka osaltaan täydentää kuvaa suomalaisesta modernismista itsenäisyytemme juhlavuonna.

Taiteen osallisuus kilpailussa on osa EMMAn ja Suomen Taitoluisteluliitton vuonna 2016 alkanutta yhteistyötä, jolloin Finlandia Trophyssä oli esillä Rut Brykin taidetta.

Finlandia Trophyssa kilpailee tänä vuonna kovatasoinen joukko kansainvälisiä taitoluistelutähtiä. Nimekkäimpiä kilpailijoita ovat naisten taitoluistelun maailmanmestarit Carolina Kostner ja Elizaveta Tuktamysheva, jäätanssin kaksinkertaiset maailmanmestarit Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron, miesten MM-pronssimitalisti Kiinan Boyang Jin sekä pariluistelun venäläiset olympiahopeamitalistit Ksenia Stolbova ja Fedor Klimov. Finlandia Trophy Espoo on yksi ISU:n Challenger Series -kilpailuista.


Lisätietoa:

Esa Takala, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, EMMA
esa.takala@emma.museum, p. +358 43 825 0021

Mila Kajas-Virtanen, viestintäpäällikkö, Suomen Taitoluisteluliitto
mila.kajas@stll.fi, p. +358 40 530 5400


Lehdistökuvat: https://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Ernst+Mether-Borgstr...

Lehdistökuvat Suomen Taitoluisteluliitto: Laura Kankainen, laura.kankainen@stll.fi