TET-viikko taiteen parissa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

TET-viikko taiteen parissa

24.11.2017 12:10 -- Maria Vähäsarja

Taidemuseoon TETtiin? Pyörittelin ideaa päässäni. Ajatus taidemaailman kulissien taakse kurkkaamisesta kuulosti tosi mielenkiintoiselta, mutta samaan aikaan epäröin, pääsisinkö oikeasti tekemään mitään erityistä vai järjestelemään joitain pahvilaatikoita päivät pitkät. Kurkkasin EMMAn nettisivuille, jossa kerrottiin kyseisestä kulttuuri-TETistä ja mielenkiintoni kasvoi. TET-sopimuksia viedessäni paikan päälle minulle avattiin jo vähän lähestyvän viikon ohjelmaa.

Jo ensimmäisen päivänä viimeisetkin ennakkoluuloni häipyivät. Meille tettiläisille oli varattu oma tila ja meille oli suunniteltu monipuoliset, toisistaan eroavat päivät. Ensimmäinen päivä alkoi EMMAn henkilökunnan työtehtävien esittelyllä ja museon toimenkuvasta kertomisella. Iltapäivällä tutustuimme myös EMMAn someen ja sen vaikutukseen sekä kurkkasimme konservaattorin ja valokuvaajan työhuoneeseen.

Seuraavina päivinä ohjelmassa oli mm. näyttelytilojen valvonta, koululaisille suunnattujen pajojen valmisteleminen, uuden Rut Bryk & Tapio Wirkkala -näyttelyyn tutustuminen, salaiseen taidevarastoon kurkkaaminen ja Tapiolan metroasemalla olevan Emma jättää jäljen -patsaan kuvaaminen. Saimme myös päästää luovuutemme valloilleen vaahtokarkkitikkareita näperrellessä ja sokeripalalinnoja rakennellessa. Pääsimme myös tekemään päivityksiä EMMAn instagramiin ja taidekoulun blogiin.

Minun lisäksi tettiläisiä oli viisi muuta ja ryhmässä oli mukava toimia. Meillä oli yhdessä hauskaa ja monet hommat saatiin hoidettua nopeammin monen ihmisen toimin kuin yksin.

EMMAssa vietetty viikko oli todella mielenkiintoinen ja monipuolinen. Aika meni nopeasti ja sain aivan uuden käsityksen siitä, mitä museon toiminta on kulissien takana. Kiitos unohtumattomasta viikosta!

Lilli 9a

 

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.