Toinen TET-viikko EMMAssa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Toinen TET-viikko EMMAssa

24.11.2017 12:35 -- Maria Vähäsarja

Kulttuuritet on ollut kiva ja olemme päässeet tutustumaan moniin museon töihin. Olemme päässeet valvomaan museotilassa, seuraamaan opastuksia, järjestelemään pajoja ja tekemään paljon muuta.

Kulttuuritetissä on ollut muitakin tettiläisiä ja se on ollut kivaa, koska on päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin. On myös ollut kivaa, ettei ole tarvinnut olla yksin kaikkien aikuisten keskellä. Ensimmäisellä kulttuuritet -viikolla EMMAssa oli kolme nuorta. Seuraavalla viikolla mukaan tulivat minun lisäkseni Ksenia ja Lilli. Toisella viikolla tettiläisiä oli siis kuusi. Kulttuuritetin hyviä puolia on myös se, että aikuisilla työntekijöillä on ollut oikeasti aikaa selittää meille kaikki tehtävät. Viime kevään tet-paikassani tuli sellainen olo, että on ollut tavallaan koko ajan tiellä. EMMAssa on sen sijaan päässyt tekemään mielenkiintoisia töitä.

Maanantaina kävimme katsomassa konservaattorin työskentelyä. Opin, että konservaattorin työ on hyvin tarkkaa. Olin yllättynyt, että museossa oli joku joka katsoo kaikki teokset läpi ja tekee niihin tarvittavat korjaukset. Työn täytyy olla myös melko vaikeaa, koska taideteoksen ulkonäkö ei saa muuttua korjauksesta huolimatta. Maanantaina EMMAn tuottaja Ingrid kävi kertomassa meille EMMAn sosiaalisista medioista, ja miten niihin tehdään sisältöä.

Tiistaina olimme noin 45 minuuttia valvonnassa. Valvonta oli mielenkiintoista, mutta oikeana työnä sen täytyy olla aika pitkäveteistä. Valvonnassa ollut työntekijä kertoi meille, että jos joku koskee johonkin teokseen, pitää kirjoittaa ylös kosketun taideteoksen nimi ja kohta johon henkilö koski. Tällöin konservaattorit voivat katsoa, onko jokin kohta työstä mennyt pilalle.

Keskiviikkona kokeilimme tehdä sokeripaloista rakennuksia sekä vaahtokarkkitikkareita, koska viikonloppuna EMMAssa on joulumarkkinat, joissa lapsille on monenlaisia tekemisiä. Varsinkin vaahtokarkkitikkareiden tekeminen oli hauskaa!

Torstaina menimme Tapiolan metroasemalle kuvaamaan Emma jättää jäljen -patsasta. Kyselimme myös, mitä tunteita taideteos herättää ihmisissä. Kävimme myös kaikissa WG-talon museoissa.

Kokonaisuudessaan tetissä on ollut kivaa ja olen oppinut paljon uusia asioita.

Linnea 9B

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.