Kulttuuri- TET Emmassa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Kulttuuri- TET Emmassa

24.11.2017 13:03 -- Maria Vähäsarja

TET-viikko on sujunut hurjan nopeasti. Kun tulin paikalle, EMMAn henkilökunta kertoi museon toiminnasta ja miten täällä työskennellään. He kertoivat myös näyttelystä ja erityisesti mitä yleisöpalveluiden osasto tekee. Tieto oli kiinnostavaa ja sain työntekijöiltä ihan eri näkökulman museon toimintaan. Minun lisäksi oli myös tullut viisi muuta TET -harjoittelijaa. Esittelimme itsemme ja kerroimme miksi halusimme tulla TET:tiin juuri EMMA -museoon. Puhumisen jälkeen meille esiteltiin eri toimistot ja missä kukin teki omaa työtään.

Ruokatauon jälkeen hain itselleni avaimet ja tulimme takaisin huoneeseen, jossa tuottaja kertoi meille EMMA-museon viestinnästä ja somesta. Menimme katsomaan jopa studioita ja konservaattorin työpistettä. Päivä oli kiva ja hauska, mutta samalla myös rento. Ensivaikutelma oli ainakin todella hyvä.

Tiistaina teimme paljon kiinnostavaa, kuten autoimme pajavalmisteluissa, seurasimme opasta oppaan kertoessa näyttelystä ja toimimme jopa valvojina näyttelytilassa.

Oppaan kuunteleminen oli mielenkiintoista, sillä hän kertoi paljon modernista ja abstraktista taiteesta, vaikka opastus oli tarkoitettu eskarilaisille. Ja vaikka eskarilaiset ovat todella pieniä, hekin kuuntelivat maltillisesti. Ruuan jälkeen pääsimme valvontaan, mikä vaati pitkäjänteisyyttä ja rauhallista asennetta. Saimme myös kivat EMMA-takit, jotka näyttivät melkoisen virallisilta. Opimme, että valvojan työssä seistään paljon ja tarkkailla ihmisiä. Valvonnan jälkeen saimme osallistua hupaisaan pajaan, jossa oli paljon oppilaita Ruusutorpan koulusta. Pajan loputtua siivosimme pajahuonetta ja kerroimme omia havaintoja. Lopuksi kirjoitimme tätä päiväkirjaa.

Seuraava päivänä tehtiin sokeripaloista vähän epäonnistuneita rakennuksia ja ihania vaahtokarkkitikkareita EMMAn tulevaan pajaan. Päivä oli loistava ja keskustelimme paljon yhdessä. Vaikka rakennukset eivät onnistuneet, meillä oli silti todella hauskaa. Vaahtokarkkitikkareita oli myös kivaa tehdä, koska saimme koristella niitä miten haluamme. Saimme syödä myös pari vaahtokarkkia tarkistaaksemme, että ne eivät ole pilaantuneet.

Torstaina menimme salaisiin EMMAn varastoihin ja kävimme kuvaamassa isoa Emma jättää jäljen -patsasta Tapiolan metroasemalla. Kysyimme myös siitä mielipiteitä ohikulkevilta ihmisiltä. Kävimme myös katsomassa kaikkia Weegee talon museoita, jotka olivat kerrassaan mahtavia ja todella kiinnostavia.

Viikko oli todella kiva ja kiinnostavaa vaihtelua arkipäiviin. Kulttuuri TET EMMAssa on ollut mahtava ja menisin mielellään TET:tiin EMMA -museoon uudelleen.

Ksenia 9B
 

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.