PAULA LEHTONEN: SYAANI MERI | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

PAULA LEHTONEN: SYAANI MERI

25.10.2017 - 18.12.2017

PAULA LEHTONEN: SYAANI MERI

Taiteilija Paula Lehtosen tilainstallaatio Syaani Meri on koettavissa Eteläesplanadilta ja SEB:n aulasta käsin 25.10.2017 alkaen.
 
Paula Lehtonen (s. 1983) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jota inspiroi luonnon, ihmisen ja teknologian välinen suhde. Hänen monet viimeaikaiset teoksensa mallintavat luonnonilmiöitä teknologian avulla. Lehtonen on kiinnostunut luonnon ääri-ilmiöistä ja katastrofien aiheuttamista muutoksista tuttuun maisemaan.
 
SEB:n aulaan rakennettu installaatio koostuu lippukankaalle painetusta merinäkymästä, keinotekoisesta tuulesta ja videoprojisoinnista. Päivällä teoksessa lainehtii aaltoileva merinäkymä, mutta yöllä pintaan muodostuu merilevää muistuttava heijastus, joka on kuvattu saaristomerellä kesällä 2014. Teos kuvaa Itämeren kahta puolta: kaunista ja jopa romanttista näkymää ja toisaalta yhtä maailman ekologisesti herkimmistä ja saastuneimmista meristä.

Sinilevä on toiselta nimeltään syanobakteeri. ”Syano” tulee kreikan kielen sanasta κύανος (kúanos), joka tarkoittaa sinistä.

SEB 
Eteläesplanadi 18, 00130 Helsinki
Toimisto avoinna arkisin klo 9.00–16.00