ELINA VAINIO: DEPOSITIONER | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

ELINA VAINIO: DEPOSITIONER

28.05.2018 till 05.10.2018

En installation, Depositioner, av konstnären Elina Vainio kan upplevas både utifrån gatan och inne i SEB kontoret (Södra Esplanaden 18) från 28 maj 2018.

SEB:s och EMMA - Esbo moderna konstmuseums mångåriga konstsamarbete innefattar en serie specialbeställda verk till museets samlingar. Verken premiärvisas ett i sänder i SEB:s entré.
SEB:s verksamhet vägleds av övertygelsen om att kreativt tänkande, innovationer och förmågan att se världen med andra ögon behövs för att skapa en bättre värld. EMMA är ett konstmuseum som erbjuder starka upplevelser med konstens kraft och som vill ta konsten till ställen där människor rör sig och är aktiva.

Bildkonstnären Elina Vainio, född 1981 i Helsingfors, inspireras av relationen mellan natur, människa och den materiella omgivningen. Hennes verk påminner oss om de spår som vi människor lämnar efter oss.Vainios verk utmanar oss att reflektera över våra handlingar och de konsekvenser som följer för framtida generationer. I vårt samhälle är vi omgivna av material, varav vissa är outtömliga och vissa förgängliga. Guldtacka eller sandtacka - värdefullt eller värdelöst? Sand, traditionellt ett outsinligt och värdelöst material, har i vår tid plötsligt blivit en global handelsvara.

SEB
Södra Esplanaden 18, 00130 Helsingfors
Kontoret öppet må-fr kl. 9-16