EMMA TALKS JATKUU KESÄKUUSSA | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

EMMA TALKS JATKUU KESÄKUUSSA

EMMA Talks jatkuu kesäkuun keskiviikkoina!

Kesäyliopiston ja EMMAn yhteisessä EMMA Talks Goes Kesäyliopisto: Surrealismin sävyt -luentosarjassa syvennytään surrealismiin eri näkökulmista vierailevien asiantuntijoiden johdolla.

Luentosarja kytkeytyy EMMAn näyttelyihin Meret Oppenheim: Mielen peilit sekä No Ordinary Moments. Luennot nostavat esiin surrealismin erilaisia sävyjä aivan kuten näyttelytkin: Oppenheimin omaperäinen, älyllisen leikkisä ja kokeileva taide kohtaa nykytaiteilijoiden sadunomaisen ja arjesta poikkeavan todellisuuden. Luentosarja ravistelee käsitystämme muodosta, tilasta ja ajasta nostaen keskiöön vertauskuvallisen ja tiedostamattoman, sattuman ja mielen oivallukset.

OHJELMA:

Ke 6.6. klo 17.30-19
”Hän on kaunis kuin ompelukoneen ja sateenvarjon odottamaton kohtaaminen leikkauspöydällä!” (Comte de Lautréamont: Maldororin laulut)
Surrealismin alkulähteillä ranskalaisen runouden, sen tekijöiden, innoittajien ja ystävien parissa
FL, näyttelyamanuenssi Tuija Vertainen (Lahden taidemuseo)

Ke 13.6. klo 17.30-19
Rengas, joka ei ole enää rengas - outomaan jäte ja esineen pimeä puoli
Kuvataiteilija Saara Ekström

Ke 20.6. klo 17.30-19
Unet, tajunta ja luovuus nykytiedon valossa
Tutkijatohtori Nils Sandman (Turun yliopisto)

Ke 27.6. klo 17.30-19