Juhana Moisanderin mediataideteokseelle AVEKin ja EMMAn yhteistuotantotuki | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

Juhana Moisanderin mediataideteokseelle AVEKin ja EMMAn yhteistuotantotuki

Kuvataiteilija Juhana Moisanderin mediataideteos Ethology of a Man saa Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin ja EMMAn yhteistuotantotuen. Uuden teoksen tekemiseen on varattu yhteensä 40.000 euroa. Teos tulee ensi kertaa näytteille EMMAn Areena-näyttelytilaan keväällä 2019.

Juhana Moisander (s. 1977) tunnetaan tilallisista mediataideteoksista, joissa näkyy ilmestyksen kaltaisia ihmishahmoja. Uusi, suunnitteilla oleva teos laajentaa sisällöllistä näkökulmaa ihmisestä ihmisjoukkoon.

Ethology of a Man tutkii yhteiskunnallisia ja tieteellisiä kysymyksiä yksilön ja ryhmän toiminnasta. Teoksen elämyksellistä kuvasuunnitelmaa Moisander työstää yhdessä improvisaatioteatteriharrastajien kanssa.

”Ethology of a Man tulee avaamaan taiteellisessa työskentelyssäni uuden sarjan. Suunnittelemieni teosten skaala on suurempi kuin aikaisemmin, ja AVEKin ja EMMAn tuki mahdollistaa sarjan ensimmäisen osan. Olen kiitollinen ja innoissani tästä mahdollisuudesta – se osuu hyvään vaiheeseen tekemisessäni,” iloitsee Moisander.

Maaliskuussa avautuneeseen AVEKin ja EMMAn yhteistuotantohakuun tuli yhteensä 35 hakemusta. Hakijoina oli sekä taiteilijoita, taiteilijaryhmiä että tuotantoyhtiöitä ja hakemusten taso oli kauttaaltaan korkea.

Juhana Moisanderin teosidea herätti jo ensimmäisellä käsittelykierroksella kaikkien valintaraadin jäsenten kiinnostuksen. Yksimielisen teosvalinnan tekivät taidemuseon johtaja Pilvi Kalhama ja intendentti Henna Paunu EMMAsta sekä tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo AVEKista.

Lue lisää AVEKin sivuilta.

Valokuva: Nelli Palomäki 2018.