EMMAS EVENEMANG | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

EMMAS EVENEMANG

Finskspråkiga publikguidningar på EMMA fredagar kl. 18 och söndagar kl. 13, gratiskväll i WeeGee fredagar kl. 17-19.

OBST! Programmen är på finska, om inte annat nämns.

SEPTEMBER

Lör 1.9 klo 13–14.30
Kreativ teckning i konstens sköte

Vi bekantar oss med perspektivteknik och rumsgestaltning genom att göra teckningar av WeeGee-husets arkitektur.

Lör 15.9 klo 11–17
Design + WeeGee

WeeGees nya design- och arkitekturevenemang bjuder på färska infallsvinklar, inspirerande diskussionsinlägg och engagerande verkstäder. I evenemangets centrum: ett diskussionsprogram om design med Kasper Strömman som konferencier. Därtill också värdering av föremål på evenemanget Design, Design!, designorientering, förpackningsdesign, stadsrundturer i Hagalund och mycket mer. Evenemanget ingår i Utställningscentret WeeGees program för Futurohusets 50-årsjubileum. Läs mer om programmet under dagen: weegee.fi/design

Fre 21.9 kl. 18
Expertrunda

Projektchefen för utställningen No Ordinary Moments, museilektor Pernilla Wiik berättar om hur utställningen genomfördes. Språk: svenska. Fritt inträde!

Sön 30.9 kl. 12
Konst känns

På samlingsutställningen Beröring vårdar vi kroppen med lugna övningar och iakttar de förnimmelser som konsten framkallar.

OKTOBER

Fre 5.10 kl. 18
Expertrunda

Konstnären Outi Pieski berättar om temana i hennes utställning Čuolmmadit med rötter i den samiska kulturen. Språk: nordsamiska och finska. Fritt inträde!

Lör 6.10 kl. 13–14.30
Kreativ teckning i konstens sköte

Hur uppstår iakttagelser? Vi utforskar frågan teoretiskt och genom teckningsövningar.

Ons 10.10 kl. 17.30–18.30
EMMA Talks: Alicja Kwade 

Kurator Marie Nipper intervjuar konstnären Alicja Kwade. Vi får höra om bakgrunden till utställningen på EMMA och om de teman som Kwade behandlar i sin konst. Språk: engelska.

Tis-fre 16–19.10 kl. 13–15
Konstsemester

Kom ensam, med din familj eller en vän till EMMA under höstlovsveckan. Programmet varierar dagligen – du kan således komma varje dag eller välja den dag som passar dig bäst. Programmet har planerats av pedagogikstuderanden vid Aalto-universitetet och offentliggörs då anmälningstiden börjar. Deltagandet och redskapen ingår i inträdesbiljetten.

Fre 19.10 kl. 17–19
Design, Design! Värdering av föremål

En auktionsexpert värderar moderna designföremål som publiken tagit med sig. Låt värdera en designskatt från ditt eget hem! Evenemanget ordnas i samarbete med Stockholms Auktionsverk. Fritt inträde!

Fre 26.10 kl. 18
Expertrunda

Kuratorerna för utställningen No Ordinary Moments, museichef Pilvi Kalhama och intendent Henna Paunu, berättar om utställningen. Fritt inträde!

Sön 28.10 kl. 12
Konst känns

Alicja Kwades utställning vårdar vi kroppen med lugna övningar och iakttar de förnimmelser som konsten framkallar.

NOVEMBER

Lör 3.11 kl. 13–14.30
Kreativ teckning i konstens sköte

Vi tecknar rörliga dansare med varierande teknik.

Ons 7.11 kl. 17.30–18.30
EMMA Talks: Förändring genom konst

Bildkonstnären Outi Pieski och regissören Pauliina Feodoroff diskuterar frågor kring aktivism och konstens möjligheter att påverka inom den samiska kulturens kontext. Moderator är amanuens Milja Liimatainen. I samband med diskussionen arrangeras en Moratoriebyrå som ger dekolonialistisk autonomirådgivning. Byrån är öppen för publiken. Performanceföreställningen i anslutning till Outi Pieskis utställning regisseras av aktivisten Petra Laiti från Moratoriebyrån.

Lör-sön 24–25.11 kl. 11–17
Xmas Design Market

Superpopulära Design Market kommer till WeeGee till jul! Det lagerförsäljningsjippo som årligen öppnat Helsinki Design Week på Kabelfabriken lanserar nu Xmas Design Market i Hagalund och erbjuder alla design- och modeintresserade upptäckandets glädje. EMMA deltar i evenemanget bl.a. med en delikatesskonstverkstad med julmotiv. Fritt inträde!

DECEMBER

Sön 2.12 kl. 12
Konst känns

På samlingsutställningen Beröring vårdar vi kroppen med lugna övningar och iakttar de förnimmelser som konsten framkallar.

Lör 8.12 kl. 13–14.30
Kreativ teckning i konstens sköte

Vi utforskar människans anatomi genom croquis.

JANUARI 2019

Lör-sön 5–6.1.
Trettondagsveckoslutet på EMMA

I veckoslutets program ingår värdering av designföremål och en konstverkstad med design som tema. Ta med dig din egen designskatt och kom med och skapa ny design! 

Ändringar i programmet möjliga.

Foto: Ari Karttunen / EMMA