EMMAN TAPAHTUMAT | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

EMMAN TAPAHTUMAT

Taidevartti-yleisöopastukset EMMAssa joka perjantai klo 18 ja joka sunnuntai klo 13. Ilmaisilta WeeGeellä aina perjantaisin klo 17-19.

Tapahtumiin voi osallistua museolipun hinnalla ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei ohjelmassa ole toisin mainittu.    


MAALISKUU

Ke 7.3. klo 17–19
Kehonkuvat uusiksi -taidepaja

Naistenpäivän aattona järjestämme aikuisille suunnatun taidepajan, jossa muokataan kehokuvaa uusiksi normeja rikkoen. Kirjo, korosta, paina tai rypytä kehopositiivisuutta vahvistaen. Ota oma muokattava vaatekappale (esim. T-paita tai housut) mukaan. Pajaan on vapaa pääsy!

La 10.3. klo 13–14.30
Luovaa piirustusta taiteen keskellä
Tutkitaan havainnon muodostumisen prosessia kehollisena sekä kuvallisena ilmiönä.

La–su 17.–18.3.
Lasten museofestarit – Koko perheen raksabileet

Tänä vuonna on luvassa kokonainen viikonloppu rakentamista – unelmakodista leluhakkerointiin. Tule mukaan suunnittelemaan pelimaailmaa ja rakentamaan jättimäisillä Fröbelin palikoilla. Mukana myös Lego -elokuva, Tatu ja Patu -hahmot sekä isoja koneita!
 
Pe 23.3. klo 18
Asiantuntijakierros

Näyttelyn kuraattori, amanuenssi Tiina Penttilä kertoo Meret Oppenheimin näyttelystä. Vapaa pääsy!

Ke 28.3. klo 17.30–18.30
EMMA Talks: Miten naiseus rakentuu?

Kuvataiteilija Stiina Saaristo ja Feministisen puolueen puheenjohtaja, graafinen suunnittelija Katju Aro pohtivat, miten naiseutta rakennetaan visuaalisessa kuvastossa.

Ke 28.3. klo 17–19
Kehonkuvat uusiksi -taidepaja

Aikuisille suunnattu taidepaja, jossa muokataan kehokuvaa uusiksi normeja rikkoen. Kirjo, korosta, paina tai rypytä kehopositiivisuutta vahvistaen. Ota oma muokattava vaatekappale (esim. T-paita tai housut) mukaan. Järjestetään EMMA Talks -keskustelun yhteydessä.


HUHTIKUU

La 14.4. klo 11–17
Slow Art Day EMMAssa

Tervetuloa viettämään kansainvälistä hitaan taiteen päivää EMMAan! Luvassa näyttelytilassa liikkuva nykyteatteriesitys, luovaa piirtämistä sekä kehon ja mielen huoltamista taiteen äärellä. Tilaisuuden mahdollistaa Vahanen-yhtiöt

La 14.4. klo 13–14.30
Luovaa piirustusta taiteen keskellä

Tutkitaan viivan erilaisia ominaislaatuja nopeiden harjoitteiden sekä yhteisesti muodostettavan teoksen kautta. Tilaisuus on osa Slow Art Day -tapahtuman ohjelmaa.

Pe 20.4. klo 18
Asiantuntijakierros

Näyttelyn kuraattori, intendentti Arja Miller kertoo John Kørnerin näyttelystä. Vapaa pääsy!

Ke 25.4. klo 17.30–18.30
EMMA Talks: Aikamme surrealismi

Säveltäjä Raoul Björkenheim ja animaatio-ohjaaja Katariina Lillqvist keskustelevat surrealismin perinnöstä ja pohtivat, millä tavalla se näkyy tämän päivän taiteessa. Järjestetään yhteistyössä Espoo Cinén kanssa.

La 28.4. klo 15   
April Jazz Goes EMMA

Jazzmuusikko ja kitaristi Raoul Björkenheimin uuden sävellyksen ensiesitys. Sävellys saa inspiraationsa EMMAn No Ordinary Moments -näyttelyn teoksista. Tilaisuus on osa April Jazz -festivaalia. 


TOUKOKUU

La 12.5. klo 13–14.30
Luovaa piirustusta taiteen keskellä

Tutkitaan inhimillisen ja epäinhimillisen rajapintaa tekemällä croquis-piirroksia elävästä mallista.

Ke 30.5. klo 17.30–18.30
EMMA Talks: Maalaustaiteen uudistaja John Kørner

Tilaisuudessa pureudutaan tanskalaisen nykytaiteilijan John Kørnerin taiteeseen. Taiteilijaa haastattelee Etelä-Tapiolan lukion opiskelija. Tilaisuuden moderoi näyttelyn kuraattori, intendentti Arja Miller. Keskustelu käydään englanniksi.Muutokset ohjelmassa mahdollisia.