EMMAN TAPAHTUMAT | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

EMMAN TAPAHTUMAT

Taidevartti-yleisöopastukset EMMAssa joka perjantai klo 18 ja joka sunnuntai klo 13. Ilmaisilta WeeGeellä aina perjantaisin klo 17-19.

Tapahtumiin voi osallistua museolipun hinnalla ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei ohjelmassa ole toisin mainittu.    

KESÄKUU

Ke 6.–27.6. klo 17.30–19.00
EMMA Talks Goes Kesäyliopisto: Surrealismin sävyt 
EMMAn ja Kesäyliopiston yhteisessä luentosarjassa syvennytään surrealismiin eri näkökulmista vierailevien asiantuntijoiden johdolla. Lue lisää ja ilmoittaudu Kesäyliopiston sivuilla 30.5. mennessä: www.kesäyliopistohki.fi

ELOKUU  

Pe 10.8. klo 18 
Asiantuntijakierros
  
Näyttelyn kuraattori, amanuenssi  Tiina  Penttilä  kertoo  Meret  Oppenheimin  näyttelyn suunnittelusta ja sisällöistä.  Vapaa pääsy!

La  18.8. klo  13 
Marko Home: Vaihtoehtoisia tulevaisuuksia 

Taidehistorioitsija ja  Futuro-asiantuntija Marko Home kertoo  Futuroa  edeltäneistä ja seuranneista arkkitehtuuriutopioista. Tilaisuus on osa Futuro-talon 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumia  Näyttelykeskus Weegeellä. 

Pe  24.8.  klo  18 
Näin syntyi Muovisydän: Mika Taanila

Muovisydän-teoksen kuraattori, intendentti  Arja Miller  haastattelee kuvataiteilija ja elokuvaohjaaja  Mika Taanilaa  Futuron juhlateoksen suunnittelusta, inspiraatioista sekä työvaiheista. Tilaisuus on osa Futuro-talon 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumia  Näyttelykeskus Weegeellä. Vapaa pääsy!

Pe-la  24.–25.8. 
Espoo-päivä 

Vietä yhteistä kaupunkijuhlaa ja Espoon omaa nimikkopäivää WeeGeellä. Ohjelmaa on runsaasti kaikissa WeeGeen museoissa. Osallistu museoiden työpajoihin, käy Futuro-talossa ja vieraile näyttelyissä. EMMA on mukana WeeGeen  yhteistapahtumassa  ohjelmalla, jossa tehdään sateenkaarilimaa ja tutustutaan eri taidemuotoihin. Vapaa pääsy pe 24.8. klo 17-19 ja la 25.8. klo 11-17. 

Pe 31.8. klo 18 
Asiantuntijakierros 

Näyttelyn kuraattori, amanuenssi  Laura  Kokkonen  kertoo  Futuromania – Designing  Future  Living  -näyttelyn suunnittelusta ja sisällöistä.  Vapaa pääsy!

SYYSKUU  

La 1.9. klo 13–14.30  
Luovaa piirustusta taiteen keskellä  

Tutustutaan perspektiivin tekniikoihin ja tilan hahmottamiseen tekemällä piirroksia WeeGee-talon arkkitehtuurista.    

La 15.9. klo 11–17 
Design + WeeGee 

WeeGeen uusi design- ja arkkitehtuuritapahtuma tarjoaa tuoreita näkökulmia, inspiroivia puheenvuoroja ja osallistavia työpajoja. Tapahtuman keskiössä on muotoilua käsittelevä keskusteluohjelma, jonka juontaa  Kasper Strömman.  Ohjelmatarjonnassa myös Designia, Designia! -arviointitilaisuus, muotoilusuunnistusta, pakkausmuotoilua, kaupunkikierroksia Tapiolassa ja paljon muuta. Tapahtuma on osa Helsinki Design Week -ohjelmistoa ja Futuro-talon 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumia Näyttelykeskus WeeGeellä

Pe 21.9. klo 18 
Asiantuntijakierros
Näyttelyn projektipäällikkö, museolehtori Pernilla Wiik kertoo No Ordinary Moments -näyttelyn toteutuksesta. HUOM! Kierros on ruotsinkielinen. Vapaa pääsy!

Su  30.9. klo 12 
Taide tuntuu  

Huollamme kehoa Kosketus -kokoelmanäyttelyssä
 rauhallisilla harjoituksilla ja havainnoimme taiteen kehossa herättämiä tunteita. 

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.