EMMAN TAPAHTUMAT | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

EMMAN TAPAHTUMAT

Yleisöopastukset EMMAssa joka perjantai klo 18 ja joka sunnuntai klo 13. Ilmaisilta WeeGeellä aina perjantaisin klo 17-19.

Tapahtumiin voi osallistua museolipun hinnalla ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei ohjelmassa ole toisin mainittu.    

SYYSKUU  

La 1.9. klo 13–14.30  
Luovaa piirustusta taiteen keskellä  

Tutustutaan perspektiivin tekniikoihin ja tilan hahmottamiseen tekemällä piirroksia WeeGee-talon arkkitehtuurista.    

La 15.9. klo 11–17 
Design + WeeGee 

WeeGeen uusi design- ja arkkitehtuuritapahtuma tarjoaa tuoreita näkökulmia, inspiroivia puheenvuoroja ja osallistavia työpajoja. Tapahtuman keskiössä on muotoilua käsittelevä keskusteluohjelma, jonka juontaa  Kasper Strömman.  Ohjelmatarjonnassa myös Designia, Designia! -arviointitilaisuus, muotoilusuunnistusta, pakkausmuotoilua, kaupunkikierroksia Tapiolassa ja paljon muuta. Tapahtuma on osa Helsinki Design Week -ohjelmistoa ja Futuro-talon 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumia Näyttelykeskus WeeGeellä

Pe 21.9. klo 18 
Asiantuntijakierros
Näyttelyn projektipäällikkö, museolehtori Pernilla Wiik kertoo No Ordinary Moments -näyttelyn toteutuksesta. HUOM! Kierros on ruotsinkielinen. Vapaa pääsy!

Su  30.9. klo 12 
Taide tuntuu  

Huollamme kehoa Kosketus -kokoelmanäyttelyssä
 rauhallisilla harjoituksilla ja havainnoimme taiteen kehossa herättämiä tunteita. 

LOKAKUU  

Pe 5.10. klo 18 
Asiantuntijakierros  

Taiteilija  Outi  Pieski  opastaa näyttelynsä Čuolmmadit   teemoihin, jotka kumpuavat saamelaiskulttuurista. Kierros toteutetaan  pohjoissaamen ja suomen kieltä käyttäen. Vapaa pääsy! 

La 6.10. klo 13–14.30   
Luovaa piirustusta taiteen keskellä    

Tutkitaan havainnon muodostumisen prosessia teorian ja  piirustusharjoitteiden  avulla. 

  Ke  10.10.  klo  17.30–18.30   
EMMA  Talks:  Lavalla Alicja Kwade 

Kuraattori  Marie  Nipper  haastattelee taiteilija Alicja  Kwadea. Puheenvuorossa kuullaan  EMMAn  näyttelyn taustoista sekä  taiteilijan käsittelemistä  teemoista.  Puheenvuoro on englanniksi.

Ti–pe  16.–19.10. klo 13–15  
Taideloma  

Tule yksin, perheen tai ystävän kanssa viettämään syyslomaviikkoa  EMMAan. Joka päivälle on oma ohjelmansa, joten vietä  EMMAssa  koko viikko tai valitse päivistä mieleisin.  Ohjelma on Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden toteuttamaa ja se julkaistaan ilmoittautumisen alkaessa.  Osallistuminen ja välineet sisältyvät pääsylipun hintaan.   Ilmoittautuminen  25.9.  alkaen:  shop.emma.museum  

 Pe 19.10. klo 17–19  
Designia,  Designia!  -arvointitilaisuus  

Tilaisuudessa huutokaupan asiantuntija arvioi  yleisön mukanaan tuomia moderneja kodin designesineitä.  Tuo arvioitavaksi oman kotisi design-aarre!  Tilaisuus järjestetään yhteistyössä  Stockholms Auktionsverk -huutokaupan ja Imagen kanssa.    Vapaa pääsy!   

Pe  26.10.  klo  18  
Asiantuntijakierros    

Näyttelyn kuraattorit,  museonjohtaja  Pilvi  Kalhama ja intendentti  Henna Paunu  kertovat   No  Ordinary  Moments  -näyttelystä.  Vapaa pääsy! 

Su  28.10.  klo 12  
Taide tuntuu  

Huollamme kehoa  Alicja  Kwaden  näyttelyssä  rauhallisilla harjoituksilla ja havainnoimme taiteen kehossa herättämiä tunteita.    

MARRASKUU    

La 3.11. klo 13–14.30   
Luovaa piirustusta taiteen keskellä   

Piirretään  liikkuvia tanssijoita  eri  tekniikoin.  

Ke  7.11.  klo  17.30–18.30  
EMMA  Talks:  Taiteella muutokseen     

Kuvataiteilija  Outi  Pieski  ja  ohjaaja  Pauliina  Feodoroff  keskustelevat taiteella vaikuttamisen  mahdollisuuksista  ja  aktivismista saamelaiskulttuurin kontekstissa. Keskustelua moderoi amanuenssi  Milja  Liimatainen. 

Ke  7.11.  klo  17–19 
Moratoriotoimisto

EMMA Talks -keskustelun yhteydessä järjestetään yleisölle avoin  Moratoriotoimisto,  eli  dekolonialistinen  itsehallintoneuvonta. Outi  Pieskin  näyttelyyn liittyvää  performanssia  ohjaa aktivisti  Petra  Laiti  Moratoriotoimistosta. 

La–su  24.–25.11.  klo 11–17  
Xmas  Design Market  

Supersuosittu Design Market tulee jouluksi  WeeGeelle! Kaapelitehtaalla vuosittain Helsinki Design  Weekin  avannut varastomyyntitapahtuma tuo  Xmas  Design Marketin Tapiolaan ja tarjoaa jälleen löytämisen ilon kaikille muotoilusta ja muodista kiinnostuneille. EMMA osallistuu tapahtumaan mm. jouluaiheisella herkkutaidepajalla. Vapaa pääsy! 
  
JOULUKUU  

Su  2.12.  klo 12  
Taide tuntuu   

Huollamme kehoa  Kosketus-kokoelmanäyttelyssä  rauhallisilla harjoituksilla ja havainnoimme taiteen kehossa herättämiä tunteita.  

La  8.12.  klo 13–14.30   
Luovaa piirustusta taiteen keskellä 

Tutkitaan ihmisen rakennetta tekemällä  croquis-piirroksia  elävästä mallista.  

  TAMMIKUU    

La–su 5.–6.1.2019  
Loppiaisviikonloppu  EMMAssa 

Viikonlopun  ohjelmassa  arvioidaan designesineitä  ja osallistutaan muotoiluaiheiseen taidepajaan.  Tuo arvioitavaksi oman kotisi  design-aarre ja tule muotoilemaan!   Tilaisuus järjestetään yhteistyössä  Stockholms Auktionsverk -huutokaupan ja Imagen kanssa.

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.