UUSI JAZZ-SÄVELLYS EMMAAN | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

UUSI JAZZ-SÄVELLYS EMMAAN

 

EMMA ja April Jazz jatkavat yhteistyötä, joka tuo jazzin taidemuseoon. Vuoden 2018 yhteistyöproduktion muusikko ja säveltäjä on kitaristi Raoul Björkenheim.

Björkenheim säveltää teoksen EMMAn omasta kokoelmasta koottuun näyttelyyn No Ordinary Moments (11.4.2018-6.1.2019). Näyttelyn teemana on arjen ihmeellisyys ja unenomaiset tunnelmat. Teosten outo todellisuus heijastelee alitajuntaa ja tiedostamatonta. Björkenheimin musiikki tuo näyttelyn kokijoille mahdollisuuden monikerroksiseen taide-elämykseen musiikin siivittämänä.

Björkenheim tunnetaan parhaiten innovatiivisesta, lyyrisestä kitaran soitostaan ryhmissä kuten Krakatau, Scorch Trio, eCsTaSy and Triad. Hän on soittanut 47 julkaistulla albumilla. Kitaransoiton ohella hän on säveltänyt musiikkia isoille kokoonpanoille big bandista sinfoniaorkesteriin sekä useisiin elokuviin. 36-vuotisen uransa aikana Björkenheim on palkittu mm. Suomen Jazzliiton jakamalla Yrjö-palkinnolla vuoden parhaana jazzmuusikkona, Emma-palkinnolla vuoden parhaasta jazzsävellyksestä ja Nuori Suomi -palkinnolla.

ENSIESITYS EMMASSA LAUANTAINA 28.4.2018 KLO 15.

Liput: Konsertti sisältyy näyttelykeskus WeeGeen sisäänpääsylipun hintaan.
EMMA / Näyttelykeskus WeeGee
Ahertajantie 5, 02100 Espoo.