Intendentti

Nykyaikaa etsimässä 27.8.2022–15.1.2023 EMMAssa © Paula Virta

EMMA etsii työsuhteeseen intendenttiä, joka toimii museon näyttelytiimin esihenkilönä. Tarjoamme näköalapaikan monipuolisiin kansainvälisiin työtehtäviin dynaamisessa ja osaavassa työyhteisössä. Etsimme näkemyksellistä luotsaajaa tekemään kanssamme rohkeita uusia avauksia EMMAn näyttelytoiminnassa merkityksellisen taiteen ja muotoilun sekä kokoelmien parissa. Etsimme osaamista, joka istuu EMMAn tulevaisuuden visioihin huomioiden kestävän kehityksen mukaiset, vastuulliset arvot

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen suurimpiin taidemuseoihin ja sitä ylläpitää EMMA-taidemuseosäätiö sr. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta on profiloitunut kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen ja designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Intendenttinä tehtävänäsi on kehittää, koordinoida ja johtaa EMMAn näyttelytoimintaa sekä kehittää museota osana johtoryhmää ja ohjausryhmää. Johtamisotteesi on valmentava ja ymmärrät projektiorganisaatiossa toimivien asiantuntijoiden johtamisen näkökulmat. Tunnet taidekentän, etsit uutta tietoa aktiivisesti ja olet hyvä luomaan uusia verkostoja kansainvälisellä tasolla. Olet persoonaltasi ulospäin suuntautunut. Esiinnyt luontevasti asiantuntijayhteisössä, mutta myös suuremmilla areenoilla ja mediassa. Olet vuorovaikutustaidoiltasi dialoginen ja tiedät, kuinka sitouttaa henkilöstö ja sidosryhmät kohti yhteisiä päämääriä.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja vankkaa käytännön kokemusta kuratoinnista, taiteilijayhteistyöstä ja näyttelytuotannoista nykytaiteen, modernismin ja muotoilun saralla. Talousosaaminen, projektiosaaminen ja sujuva englannin kielitaito ovat välttämättömiä ominaisuuksia työn menestyksellisessä hoitamisessa, minkä lisäksi edellytämme vahvaa soveltuvuutta esihenkilötehtäviin. Suomen ja muiden kielien osaaminen katsotaan eduksi. Arvostamme ratkaisukeskeistä otetta työhön, hyviä organisointi- ja yhteistyötaitoja, paineensietokykyä, joustavuutta ja sosiaalista tilannetajua.

Kerro näkemyksesi EMMAn näyttelytoiminnan tulevaisuudesta ja jätä hakemuksesi 15.2.2023 mennessä. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemus, palkkatoive ja CV. Aloitamme haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä. Työ alkaa sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa museonjohtaja Pilvi Kalhama (puh: +358405334070).