Ilmastokevät

EMMAssa käsitellään ilmastokriisiä keväällä 2020. Teemaan pureudutaan sekä EMMAn ohjelmassa että osassa näyttelysisältöjä. Samalla otamme toiminnassamme jatkuvasti askeleita kestävämpään suuntaan tehdäksemme EMMAsta pysyvästi maapallollemme ystävällisen toimijan.

Helmikuussa EMMAssa avattu Nastja Säde Rönkön teos for those yet to be käsittelee tunteita, joita ympäristöntuho ja ilmastonmuutos herättävät. Rönkön 27 videosta rakentuva teos ja yhden ihmisen mielenosoitus, jossa hän matkustaa maapallon kohteisiin, jotka ihminen on toiminnallaan tuhonnut. Tacita Deanin näyttelyssä taas yhtenä kantavana ajatuksena on katoavaisuus. Se ilmenee sekä teosten sisällöissä että taiteilijan tavassa tehdä taidetta. Filmille kuvattujen elokuvien ja suurikokoisten liitutaulumaalausten lähtökohtina ovat usein luonnonilmiöt, kuten pilven synty tai auringonpimennys.

EMMAn ohjelmassa käsitellään ilmastoteemaa keskustelevasti ja taiteen keinoin, mutta myös käytännön tasolla. EMMA ja Näyttelykeskus WeeGee yhdessä osallistuvat Nina Backmanin Miljoonan puun talkoot -projektiin. Tapahtuma siirretään kevätkaudelta elokuulle. Talkoiden tavoitteena on tuoda ympäristöömme uusia puita ja tarjota ihmisille konkreettinen tapa osallistua ilmastotekoihin.

Lasten museofestareilla teemana on avaruus: tapahtumalla pyritään kunnioittamaan maapallon kantokykyä kaikessa toiminnassa, sillä haluamme varmistaa planeetan tulevaisuuden. Festivaali on koronatilanteen takia siirretty syksylle 2020.

Niin ikään keväälle suunniteltu Miljoonan puun talkoot -tapahtuma siirtyy elokuulle. Talkoiden ajatuksena on ilmaisia puuntaimia jakamalla kannustaa jokaista ihmistä luomaan vehreämpää ympäristöä. Tapahtuman taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project -kokonaisuus. Puuntaimia jaetaan lauantaina 29.8. klo 11-17 Näyttelykeskus WeeGeen pihalla.

Yhteisiä kokemuksia ja vapaa-aikaa voi kuluttaa aineettomasti EMMAssa, esimerkiksi opastuksilla. Taidepajoissa ja lasten synttäreillä käytämme mahdollisimman paljon kierrätettyjä tai uudestaan käytettäviä materiaaleja. Opastuksia ja avoimia taidepajoja on EMMAn ohjelmassa säännöllisesti. Voit myös tehdä varauksen omalle porukallesi. Lue lisää ja varaa: opastukset ja taidepajat

Tutustu EMMAn ilmastoaiheiseen ohjelmaan, ja tule viettämään laadukasta vapaa-aikaa taiteen pariin.

EMMA kuuluu MyHelsingin Valitse Vastuullisemmin -ohjelmaan.

Tutustu ohjelmaan

Varaa aineetonta laatuaikaa EMMAssa