Ilmastokevät

EMMAssa käsitellään ilmastokriisiä keväällä 2020. Teemaan pureudutaan sekä EMMAn ohjelmassa että osassa näyttelysisältöjä. Samalla otamme toiminnassamme jatkuvasti askeleita kestävämpään suuntaan tehdäksemme EMMAsta pysyvästi maapallollemme ystävällisen toimijan.

Ympäristötuho ja ilmastokriisi ovat helmikuussa avattavan Nastja Säde Rönkön näyttelyn for those yet to be keskiössä. Rönkön mediateos on yhden ihmisen mielenosoitus, jossa hän matkustaa maapallon kohteisiin, jotka ihminen on toiminnallaan tuhonnut tai jotka ovat tuhoutumassa. Tacita Deanin näyttelyssä yhtenä kantavana ajatuksena on katoavaisuus. Se ilmenee sekä teosten sisällöissä että taiteilijan tavassa tehdä taidetta. Filmille kuvattujen elokuvien ja suurikokoisten liitutaulumaalausten lähtökohtina ovat usein luonnonilmiöt, kuten pilven synty tai auringonpimennys.

EMMA Talksin Ilmasto muuttuu: mitä voimme tehdä? -keskustelutilaisuudessa pohditaan mitä on vielä tehtävissä taiteen ja tutkimuksen keinoin sekä yksilön tasolla. Lasten museofestareilla teemana on avaruus: tapahtumalla pyritään kunnioittamaan maapallon kantokykyä kaikessa toiminnassa, sillä haluamme varmistaa planeetan tulevaisuuden.

EMMAn ohjelmassa käsitellään ilmastoteemaa keskustelevasti ja taiteen keinoin, mutta myös käytännön tasolla. EMMA ja Näyttelykeskus WeeGee yhdessä osallistuvat Nina Backmanin Miljoonan puun talkoot -projektiin keväällä. Talkoiden tavoitteena on tuoda ympäristöömme uusia puita ja tarjota ihmisille konkreettinen tapa osallistua ilmastotekoihin.

Yhteisiä kokemuksia ja vapaa-aikaa voi kuluttaa aineettomasti EMMAssa, esimerkiksi opastuksilla. Taidepajoissa ja lasten synttäreillä käytämme mahdollisimman paljon kierrätettyjä tai uudestaan käytettäviä materiaaleja. Opastuksia ja avoimia taidepajoja on EMMAn ohjelmassa säännöllisesti. Voit myös tehdä varauksen omalle porukallesi. Lue lisää ja varaa: opastukset ja taidepajat

Tutustu EMMAn ilmastoaiheiseen ohjelmaan, ja tule viettämään laadukasta vapaa-aikaa taiteen pariin.

EMMA kuuluu MyHelsingin Valitse Vastuullisemmin -ohjelmaan.

Tutustu ohjelmaan

Varaa aineetonta laatuaikaa EMMAssa