Espoo Museum of Modern Art

Tutkimusseikkailu

Koko perheen yhteinen seikkailu kulkee läpi Näyttelykeskus WeeGeen! 4–10-vuotiaille lapsille ja heidän kanssaan seikkaileville aikuisille suunniteltu tapahtumaviikonloppu Lasten museofestarit 9.–10.4. koostuu innostavista työpajoista ja läkähdyttävän hauskasta liikkumisesta. Festarivieraita tanssittaa Skidit, joka on tuonut festareille liikettä ja musiikkia tutkivan diskolaboratorion. Laulavien tiedeseikkailijoiden esityksissä pääset ihmettelemään musiikin keinoin lasten oivallisia tiedekysymyksiä!

 

Tervetuloa tutkimusseikkailulle! Tutustu viikonlopun ohjelmaan alta.

Esiintyjät

Skidit diskolaboratorio

Skidit diskolaboratorio © Paula Virta / EMMA

Astu diskolaboratorioon tutkimaan liikkeen ja musiikin voimaa! Supersuosittu Skidit vie leikin keinoin koko perheen seikkailulle diskoilun ytimeen. Opitaan diskomuuveja, nautitaan musasta ja tutkitaan liikettä. Tanssilattia on muuttunut peliruudukoksi, jossa voi steppailla eteenpäin ohjeiden mukaan!

Laulavat tiedeseikkailijat

Laulavat tiedeseikkailijat © Paula Virta / EMMA

Laulavat tiedeseikkailijat esittävät lauluja albumilta Laulavat tiedekysymykset, joka pohjautuu Helsingin Sanomien lasten tiedekysymyksiin. Muusikot Mari Rantasila, Jouni Aslak ja Suvi Isotalo johdattelevat koko perheen laulavien tiedekysymysten hauskaan ja sivistävään maailmaan. Tule ottamaan selvää, miksi mummo ei nuku talviunta!

Aikataulu

Aikataulu

Kivaa ja jännää tekemistä tutkimuspisteillä lauantaista sunnuntaihin klo 11–17.  

 

ESITYKSET LA & SU
12.00 Laulavat tiedeseikkailijat

13.00 Skidit diskolaboratorio
14.00 Laulavat tiedeseikkailijat
15.00 Skidit diskolaboratorio 
16.00 Laulavat tiedeseikkailijat

Tutkimuspisteet

Hyppää mukaan seikkailuun!

KAMU

Piirrä kuka olet
Ihminen koostuu perimästään ja ympäristöstään. Tutki itseäsi piirtämisen keinoin! DNA määrittelee sormiesi määrän, mutta mikä määrää paitasi värin?  

Salapoliisikierros
Salapoliisi ratkoo arvoituksia nykyhetkessä ja arkeologi selvittää, mitä menneisyydessä on tapahtunut. Sinä voit olla molempia! Omatoimisella salapoliisikierroksella pääset harjoittamaan tarkkaavaisuuttasi, seuraamaan johtolankoja ja selvittämään esihistoriallisen arvoituksen.
 

EMMA 

Äänipiirroksia
Mikä eläin maukuu? Miltä rapina näyttää? Voit piirtää hetken tai viihtyä kauemmin ison yhteisen piirustuksen äärellä tutkien piirtämällä kuulemiasi ääniä.

Labyrinttisuunnistus
Suunnistus alkaa ja päättyy samasta kohdasta. Osallistujan tulee löytää erivärisiä helmiä matkan varrella sekä tehdä niihin liittyviä toiminnallisia tehtäviä. Löytyneet helmet voi pujottaa festarirannekkeeseen, jonka saa mukaan muistoksi.

Liikekaleidoskooppi
Kokeile liikkumista jättikaleidoskoopissa kameran edessä haluamasi tavalla. Voit hyödyntää erilaisia tehosteita, peilejä tai värikalvoja. 

Muotomuuvi-diskolasit
Tee itsellesi värikkäät kuviolasit, joiden avulla onnistuu taatusti vaikeammatkin diskokuviot. Pajan mahdollistajana Afry.

 

KUVIS

Puun tarina – animaatioita mielikuvituspuun sisältä ja ulkoa
Espoon kuvataidekoulun työpajassa voit kokeilla animaation tekoa. Animaatiot tehdään esine- ja pala-animaatio stopmotion-tekniikalla. Tule oman aikuisen kanssa.

 

ARKKI

Valolaboratorio
Miten valolla ja varjolla luodaan arkkitehtuuria? Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin työpajassa tehdään valokokeita ja rakennetaan varjotiloja. 

 

WEEGEEN AULA

Kysy ja vastaa
Mikä askarruttaa mieltäsi? Hei, ton mä tiedän! Osallistu kysymyksin ja vastauksin yhteiseen keskusteluun. 

Ohjelmakartat

1. kerros

2. kerros