Espoo Museum of Modern Art

Tältä sivuilta löydät lisätietoa 18.–19.3.2023 järjestettävien Lasten museofestareiden ohelmasta ja esiintyjistä!

Uudet kujeet levittäytyvät WeeGee-talolta, EMMAsta ja KAMUsta uudistuneisiin Leikki ja Kruunu -museoihin pihan toisella puolella. Jokavuotisilla Lasten museofestareilla on luvassa musiikkia ja leikkimieltä sekä paljon kivaa tekemistä pajapisteillä ympäri festarialuetta. Festarivieraita viihdyttävät musiikkiyhtyeet Mirkka ja Luis ja Höpinätötterö sekä Teatteri Hevosenkengän Huhuu Herra Hakkarainen! -esitykset!  Voit tutustua festarien aikatauluihin, esiintyjiin ja pajapisteisiin tällä sivulla. Suosittelemme tulemaan ajoissa esityspaikalle varmistaaksesi paikan yleisössä. Etenkin Höpinätötterön esityksiin mahtuu rajallinen määrä yleisöä kerralla!

Aikataulu

ESITYKSET

La–su klo 11.30, 13.30 ja 15.30 | Höpinätötterö
Museo Leikki & Kruunu

La–su klo 12, 14 ja 16 | Teatteri Hevosenkenkä: Huhuu, herra Hakkarainen!
Näyttelykeskus Weegee

La–su klo 13 ja 15 | Mirkka ja Luis
Näyttelykeskus Weegee

PAJAPISTEET

Pajapisteet ovat avoinna koko viikonlopun klo 11–17 lukuun ottamatta Kruunun Gemmologin matkassa -pistettä, jossa voi vierailla la–su klo 12–15 ja Museo Leikin Ponihoitolaa, joka on avoinna molempina päivinä klo 11–16.

Esityspaikat ja pajapisteiden sijainnit löydät alta festarikartoista.

Festarikartat

Esiintyjät

Teatteri Hevosenkenkä: Huhuu, herra Hakkarainen!

Kuva: Pekka Elomaa

Huhu kertoo, että Herra Hakkarainen on tavattavissa Näyttelykeskus WeeGeellä Lasten Museofestareilla! Paikalla on myös uskollinen ystävä Masa Marsu. Esityksessä Mauri Kunnaksen kirjoista tutut hahmot heräävät eloon ja he tarvitsevat lasten apua erilaisten pulmien ratkaisemiseen.

Rooleissa: Eero Ahre ja Pekka Heiman.

Mirkka ja Luis

Kuva: Teemu Mattsson

Mirkka ja Luis on Jellonagaalassa palkittu vuoden lastenmusiikkiyhtye, jota on kiitelty korkeatasoisesta musiikista, oivaltavista sanoituksista ja valloittavasta läsnäolosta.

Höpinätötterö

Janne Laurila ja Joonas Keskinen perustivat bändin, jotta voisivat esittää itse keksimiään lauluja koko perheelle. Höpinätötterö on tamperelainen lastenmusiikkiduo, jonka debyyttialbumi oli Emma-ehdokkaana vuoden lastenmusiikkialbumiksi. Festivaaleilla Janne Laurilan kanssa esiintyy Marko Niittymäki.

Pajapisteet

Näyttelykeskus WeeGee

EMMA

Mahdoton temppu

Museotilaan projisoitavassa livekuvassa mahdottomat temput muuttuvat hetkeksi todeksi ja omat ominaisuudet näyttäytyvät rajattomilta. Leikin ja kokeilun kautta mikä tahansa voi olla mahdollista!

Oliokokous

Erikoiset oliot kerääntyvät tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan kuulumisia museotilan isoihin ikkunoihin. Oliokokous-pajassa pääset suunnittelemaan omanlaisesi olion ja kiinnittämään sen itse ikkunaan muiden otusten joukkoon.

Pajan mahdollistaa Afry.

Kujekartta

Kokeile kujekartan tarjoamia polkuja näyttelyn läpi. Mitkä yllättävät käänteet johdattelevat sinut rasteilta toiselle? Heittäydy kartan vietäväksi, ja pääset tutustumaan museoon uudella tavalla. Vaihtoehtoja kartalla on monia, joita seuraamalla oma reittisi muotoutuu. Kuljethan yhdessä aikuisen kanssa!

Vitsin hauska kuiskauskoppi

Mitä kaikkea kuiskauskopista kuuluu? Valitse vitsi tai ihana asia nupista vetämällä, paina korvasi koppiin ja saat kuiskauksen korvaasi!

KAMU

Kuvakulmala

KAMU Espoon kaupunginmuseon pajassa etsitään uusia kulmia vanhoihin näkymiin. Luvassa on kuvasuunnistusta ja loikka suoraan vanhoihin valokuviin.

WeeGeen aula

Värileikki

Hypi, leiki ja tee asentoja värivalojen edessä. Minkälaisia värivarjohahmoja onnistut rakentamaan oman kehosi avulla?

Kuvis

Niittykukat ja pörriäiset

Työpajassa muotoilemme niittykukkasiemenistä pölyttäjäystävällisiä palloja, joita voi istuttaa takapihalle tai pientareelle. Lisäksi maalaamme kasveista saaduilla luonnonväreillä satukasveja, jotka itävät esiin siemenpalloista.

Arkki

Arkkitehtuurihattu-työpaja

Mielikuvituksellinen arkkitehtuurihattu voi syntyä vaikkapa pilvenpiirtäjäkaupungin siluetista, kokonaisesta linnasta tai vahvasta kupolirakenteesta. Tule rakentamaan oma arkkitehtoninen luomus Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkkiin. Arkin opetuspisteen punainen ovi löytyy WeeGee näyttelykeskusrakennuksen itäpäädystä. Tervetuloa!

Kruunu ja Museo Leikki

Kruunu

Glittertatuointisalonki

Festareiden omassa glittertatuointisalongissa voit ottaa itsellesi upeasti kimaltelevan tatuoinnin.

Jalokivijahti

Museoon on kätketty jalokiviä ja tehtäväsi on etsiä kivet ja löytää niille oikeat nimet. Löydettyäsi kaikki, saat oppaalta pienen palkinnon!

Gemmologin matkassa klo 12–15

Miltä jalokivet näyttävät ihan oikean gemmologin, eli jalokivitutkijan, silmin. Tutustu oppaan johdolla mitä kaikkea jalokivet meille kertovat.

Museo Leikki

Ponihoitola klo 11–16

Ihanaa, kaikki lapset ponihoitolasta hemmotteluhoitoa saa! Museo Leikin pajatilan on valloittanut pahvisten leikkiponien oma hemmotteluhoitola. Valitse ratsusi ja laukkaa sisään, ponien ehostus ja hemmottelu voivat alkaa!

Ponisuunnistus 

Pii-pii-piiloleikki alkaa! Aina yhtä suloiset My Little Ponyt ovat laukanneet piilosille Museo Leikin -näyttelyyn.

Festarialue

Taidekujeilijat

Millaisen liikkeen haluat tehdä tuon maalauksen edessä? Miksi minun piirustukseni ei ole museossa? Miltä taide tuoksuu? Kuinka leveä museon pitää olla? Tutkijat tunnistat hauskoista puvuista ja ihmeellisestä salkusta, joka sisältää mitä monituisempia tutkimusvälineitä. Taidekujeilijat tarvitsevat apua yleisöltä, sillä festivaalien aikana on tuotettava monenlaista tietoa tärkeää tutkimusta varten!

Tietoja lipuista ja saapumisohjeet

Lasten museofestarit järjestetään Näyttelykeskus Weegeellä, EMMAssa ja KAMUssa osoitteessa Ahertajantie 5 sekä pihan toisella puolella sijaitsevissa Leikki- ja Kruunu -museoissa osoitteessa Ahertajantie 3.  Näyttelykeskus WeeGeessä sekä Museo Leikissä ja Kello- ja korumuseo Kruunussa on käytössä pihapiirin alennus. Aikuisten täydestä pääsymaksusta (WeeGee 20 €, Museo Leikin ja Kruunun yhteislipusta 16 €) saa 20 % alennuksen näyttämällä lipunmyynnissä toisen talon pääsymaksun kassakuittia. Alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat sekä Museokortilliset pääsevät aina veloituksetta museoihin!

Tarkempaa tietoa löydät tapahtumasivuilta alta!