Taide kaupungilla

EMMAn taide ulottuu ympäri Espoon kaupunkia. Merkittävä osa EMMA-kokoelman teoksista on jatkuvasti kaikkien kaupunkilaisten saavutettavissa Espoon kaupunkikuvassa, ulkotiloissa julkisina monumentteina tai koulujen, sairaaloiden, päiväkotien, palvelutalojen ja uimahallien tiloissa. EMMA toteuttaa myös laajempia julkisen taiteen hankkeita kaupunkiin. Museon seinien ulkopuolella järjestetään työpajoja, tapahtumia, esityksiä ja näyttelyitä.

Ajankohtaista

Espoon sairaala

Emma jättää jäljen

WeeGeen edustan veistokset

Näyttelykeskus WeeGeen edustan veistospuistoon kuuluu neljä teosta EMMAn kokoelmista. Lisäksi matkalla EMMAan voi törmätä Kim Simonssonin teokseen Emma jättää jäljen Tapiolan metroasemalla ja Pekka Kauhasen Taidepoliisiin (2006) Pohjantien kiertoliittymässä.

Veistospuiston teokset täydentävät Aarno Ruusuvuoren betoniarkkitehtuuria ja piha-alueen riisuttua estetiikkaa. Matti Peltokankaan kuutionmuotoinen spektroliittikivestä tehty veistos Kulku (1990) johdattaa veistospuiston kulmalla WeeGeelle. Puistoa reunustaa Pertti Kukkosen muurimainen betoniteos Mutkia matkassa (2006). Veistospuistosta löytyvät myös Eero Hiirosen veden merkitystä juhlistava Pro Aqua (2005–2006) ja Raimo Utriaisen alumiiniveistos Virta I (1981/2006). Veistospuistossa sijaitsee myös Anni Rapinojan yhdessä espoolaisten kanssa toteuttama yhteisötaideteos Puusta pudonneet (2016).