Lasten museofestarit siirtyvät maaliskuusta syksylle 2020

© Milla Rissanen / EMMA

Näyttelykeskus WeeGeen toimijat ovat yhteisesti päättäneet, että tapahtuma siirretään syksylle 2020 Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti. Festivaali järjestetään syksyllä 2020 myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Muutoksesta huolimatta Näyttelykeskus WeeGee on edelleen auki normaalisti. Päätös siirtämisestä tehtiin museovieraiden, esiintyjien ja henkilökunnan terveyden turvaamiseksi vallitsevassa koronavirustilanteessa.

Suosittuja Lasten museofestareita on järjestetty WeeGeellä jo useita vuosia. Festivaalin ohjelma perustuu luovaan yhdessä tekemiseen ja laadukkaan vapaa-ajan viettämiseen. Kohderyhmänä ovat erityisesti lapsiperheet. Kaikki Näyttelykeskus WeeGeen toimijat tuottavat tapahtumaan osallistavia työpajoja, joiden lisäksi festivaalilavalla nähdään esityksiä suosituilta artisteilta. Kaksipäiväinen tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä pääkaupunkiseudun suosituimmista lastentapahtumista ja kävijämäärä on vaihdellut 6000–8000 kävijän välillä.

Näyttelykeskus WeeGeellä on tiiviisti seurattu koronaviruksen etenemistä ja viranomaisten suosituksia koskien tartuntojen ennaltaehkäisemistä. Tapahtuman ohjelmasisältöä on jo viime viikkojen aikana muokattu minimoimaan virustartuntojen mahdollisuuksia. Festivaali halutaan toteuttaa tärkeälle kohderyhmälle, eli lapsiperheille, tinkimättä sisällöstä, joten Näyttelykeskus WeeGeen toimijat ovat yhteisesti päättäneet, että tapahtuma siirretään syksylle 2020.

”Lasten museofestarit ovat Näyttelykeskus WeeGeen vuoden suurin ja tärkein tapahtuma. Haluamme, että mahdollisimman moni pystyy osallistumaan festivaaleille turvallisin mielin. Keskustelemme parhaillaan esiintyjien kanssa ja järjestämme festivaalin sen alkuperäisessä muodossa syksyllä 2020. Haluamme toteuttaa ohjelmasisällön kaikkine elämyksineen kuten se on suunniteltu”, kertoo EMMAn yleisöpalveluiden intendentti Reetta Kalajo.

Näyttelykeskus WeeGeellä toimivat museot ovat auki normaalisti ja talossa noudatetaan koronavirukseen liittyen Suomen hallituksen ja Espoon kaupungin ohjeistuksia, jotka pohjautuvat THL:n ja Työterveyslaitoksen ohjeisiin.