Maaria Wirkkalan taideteos ja uusi dokumentti Rut Brykistä esillä EMMAssa

© Ella Tommila / EMMA
© Ella Tommila / EMMA

Maaria Wirkkalan uusi teos Mielen mosaiikki ja EMMAn tuottama taiteilijadokumentti Rut Bryk​istä esitetään EMMAssa ennen teoksen matkaa Japaniin osana Rut Bryk -kiertonäyttelyä.

Maaria Wirkkalan uusi teos Mielen mosaiikki on esillä EMMAssa 14. huhtikuuta asti, jonka jälkeen se matkaa Japaniin osana Rut Bryk -kiertonäyttelyä. Teoksen lähtökohtana on Rut Brykin ajattelun ja taiteen perusyksikkö, keramiikkamoduuli. Teos on elämäkerta ilman sanoja. Mielen mosaiikki on toteutettu perinteisten japanilaisten teelatikoiden kansille. Japanissa se esitetään kokonaisuutena teelaatikoiden päällä.

EMMAn tuottama, vasta valmistunut taiteilijadokumentti Rut Bryk​ – Perhosen kosketus esitetään tilassa 3.4.–5.5.2019​.

Samassa tilassa vierailija voi päästä seuraamaan museotyötä, kun Rut Brykin pakataan teoksia Japanin näyttelykiertueelle sekä Tapio Wirkkalan teoksia Muranon lasimuseon näyttelyyn Italiaan. Rut Brykin teosten ensimmäinen näyttelypaikka on Tokyo Station Gallery 27.4.–16.6.2019. Tämän jälkeen teokset kiertävät eri museoissa Japanissa syyskuuhun 2020 saakka.

Tapio Wirkkalan näyttelyn Italiassa ovat kuratoineet Harri Koskinen ja Marco Romanelli ja se on avoinna 7.5. –29.9.2019.

Lue lisää Bryk & Wirkkala –katseluvarastosta.

Lue lisää