EMMA

EMMA on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten ja tilallisten elämysten taidemuseo. Edistämme taidetta ja uusia avauksia taiteen ja muotoilun alalla. Uskomme taiteen voimaan, etsimme rohkeita ratkaisuja kaikessa toiminnassamme ja olemme aktiivisessa vuorovaikutuksessa yleisöjemme kanssa. EMMA on Vuoden 2018 museo. Tervetuloa!

Esittelemme vaihtuvia nyky- ja modernin taiteen näyttelyitä, muotoilua sekä kokeellista taidetta. Panostamme kokonaisvaltaiseen elämykseen ja huomioimme kaikki vieraamme. EMMA on osa museo- ja näyttelykeskus WeeGeetä. Samalla museolipulla pääsee EMMAn lisäksi Futuro-taloon sekä Näyttelykeskus WeeGeen muihin museoihin: KAMU – Espoon kaupunginmuseoon, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkään sekä Suomen Kellomuseoon. Myös ravintola Café WeeGee ja museokauppa EMMA Shop palvelevat vierailulla.

EMMAn toiminnasta vastaa vuonna 2002 perustettu EMMA-taidemuseosäätiö, jonka hallituksen puheenjohtajana on Saija Äikäs.

Uniikki ympäristö

EMMA on Suomen suurin taidemuseo; näyttelypinta-alaa on yli 5500 m2. Museo sijaitsee Tapiolassa entisessä Weilin & Göösin painotalossa, jonka suunnitteli arkkitehti, professori Aarno Ruusuvuori (1925–1992). Rakennus on 60-lukulaisen betoniarkkitehtuurin merkkiteos ja maamerkki Espoon Tapiolassa, joka on mäntymetsineen ja avarine nurmineen kuuluisa esimerkki suomalaisesta 1960-luvun modernista puutarhakaupunki-ideologiasta.

Rakennuksen sisätilat ovat saumattomassa yhteydessä Tapiolan luontoon pohjoisen julkisivun suurten ikkunoiden kautta. EMMAn poikkeuksellisen avoimessa ja laajassa näyttelytilassa ei ole kantavia seiniä, vaan kahdeksan massiivista pylvästä kannattavat kattoa ylhäältäpäin. Arkkitehtuuri tuki aikanaan painotalon toimintaa, joka edellytti suurta vapaata tilaa. Nyt tämä tila inspiroi niin taiteilijoita kuin museon asiakkaita, joten tila itsessään on keskeinen osa museon kaikkea toimintaa ja sen identiteettiä.

Taiteen voima

EMMAssa esitetään taidetta, jolla on kyky vaikuttaa ihmiseen ja yhteiskuntaan. Yleisölähtöiset näyttelymme ja produktiomme perustuvat korkeatasoisiin ja monimuotoisiin sisältöihin sekä modernin taiteen, designin ja nykytaiteen väliseen vuoropuheluun. EMMAssa on vuosittain esillä 8-10 näyttelyä sekä laaja ja monipuolinen tapahtumatarjonta.

EMMAlla on kiinteä suhde kahteen merkittävään säätiöön: Saastamoisen säätiöön sekä Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiöön. Säätiöiden kokoelmien esittäminen sekä niihin liittyvät uudet avaukset tarjoavat EMMAn yleisöille ainutkertaisia sisältöjä. Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyssä on jatkuvasti esillä uusinta suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelma on esillä katseluvarastossa, jossa modernin muotoilun klassikoihin voi tutustua omaehtoisesti tutkien ja uutta löytäen. Lisäksi kasvavat kokoelmamme levittäytyvät kaupungille ihmisten iloksi. Taidetta voi nähdä Espoossa mm. metroasemilla, kouluissa ja sairaaloissa.

Strategia

EMMAn strategia

Toimintakertomukset

Toimintakertomus 2017

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2011

Toimintakertomus 2010

Toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2008

Toimintakertomus 2007

Toimintakertomus 2006