Espoon sairaalan taidepolku: Odotukseen ja hiljentymiseen

Espoon sairaala on EMMAn suurin sijoitetun taiteen kokonaisuus. EMMA ja Espoon sairaala ovat toteuttaneet taidepolun potilaille ja heidän läheisilleen. Taidepolulla on tietoa ja vinkkejä taiteen katsomiseen yksin tai yhdessä.

4. NioRautiainenToikka: (In)Sight, 2016

(Leena Nio, Taneli Rautiainen, Jenni Toikka)
Lasi, metalli
Sijainti: Hiljainen huone, 1. krs

Ota aikaa, ole vain. Hiljaisuudessa aistit aktivoituvat, valon kulku vuorokaudenaikojen mukaan muuttuu. Vaakaviivat viittaavat horisonttiin, maisemaan. Teos on tehty saman ikkunalasin paloista joita sairaalaa rakennettaessa on muutenkin käytetty. Lasi materiaalina vertautuu ihmiselämän haurauteen: se on kovaa mutta helposti särkyvää.

Mitä enemmän ei-esittävä ja viitteellinen teos on, sitä enemmän se antaa tilaa tulkinnalle. Läheltä tullut materiaali voi viedä kauaksikin ajatuksen voimalla. Minne matkustat mielikuvissasi? Miten ymmärrät teoksen nimen (In)Sight?

5. Vaihtuva videoteos

Sijainti: Odotustila,
Poliklinikkayksikkö, 1. krs

Nykytaide kommentoi niin tekniikan kuin aiheidensa puolesta ajan ilmiöitä. Joskus teosta ei tahdo huomata taideteokseksi, toisinaan se tempaisee mukaansa saman tien.

Tutki teosta oman ensihavaintosi perusteella. Mitä mieltä olet? Mihin ajan ilmiöön tämä teos mielestäsi viittaa? Mitä lisätietoa saat teoksen nimestä?

 

Jatka taidepolkua:

Sisääntulon teokset

Hissimatkan varrella

Potilasosastoilla

 

Taideteokset kuuluvat EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelmiin

Kuvat: Yehia Eweis / EMMA

Lue lisää