Espoo Museum of Modern Art

Upptäckarglädje

Kom med på ett äventyr för hela familjen i Utställningscentret WeeGee! Evenemangsveckoslutet den 9–10.4. är planerat för 4–10-åriga barn och de vuxna som följer med. Veckoslutet består av inspirerande verkstäder och roliga, rörliga aktiviteter. Skidit får festivalgästerna att dansa och har med sig ett diskolaboratorium som utforskar rörelse och musik. På bandet Laulavat tiedeseikkailijats föreställningar får du med musikens medel förundra dig över barnens insiktsfulla vetenskapsfrågor!

Artister

Skidit diskolaboratorium

Skidit diskolaboratorium,

Stig in i diskolaboratoriet för att utforska rörelsens och musikens kraft! Superpopulära Skidit för med leken som medel hela familjen på ett äventyr i diskodansens innersta väsen. Vi lär oss nya diskorörelser, njuter av musiken och utforskar rörelserna. Dansgolvet har förvandlats till en rutmönstrad spelplan där man kan steppa fram enligt Skidits anvisningar!

Laulavat tiedeseikkailijat

Laulavat tiedeseikkailijat.

Bandet Laulavat tiedeseikkailijat framför sånger från skivan Laulavat tiedekysymykset (Sjungande vetenskapsfrågor), som bygger på vetenskapsfrågor som barn har skickat in till dagstidningen Helsingin Sanomat. Musikerna Mari Rantasila, Jouni Aslak och Suvi Isotalo leder in hela familjen i de sjungande vetenskapsfrågornas skojiga och allmänbildande värld. Kom med och ta reda på varför mormor inte sover vintersömn!

Tidtabell

Tidtabell

PERFORMANSER PÅ LÖR & SÖN
12:00 Lyssna till Laulavat tiedeseikkailijat

13:00 Dansa i Skidit diskolaboratorium 
14:00 Lyssna till Laulavat tiedeseikkailijat
15:00 Dansa i Skidit diskolaboratorium 
16:00 Lyssna till Laulavat tiedeseikkailijat

Forskningsstationer

 

KAMU 

Teckna vem du är
Människan formas av sin arvsmassa och sin miljö. Utforska dig själv genom att teckna! DNA avgör hur många fingrar du har, men vad bestämmer vilken färg din skjorta har?   

Detektivrunda
En detektiv löser mysterier i nutid och en arkeolog utreder vad som har hänt i det förflutna. Du kan vara både en detektiv och en arkeolog! På den självständiga detektivrundan får du träna din uppmärksamhet, följa ledtrådar och lösa ett förhistoriskt mysterium.
 

EMMA 

Ljudteckningar
Vilket djur jamar? Hur ser ett prasslande ut? Du kan teckna bara en stund eller stanna längre vid den stora gemensamma teckningen, och utforska de ljud du hör genom att teckna.

Labyrintorientering
Orienteringen börjar och slutar på samma plats. Deltagaren ska hitta olikfärgade pärlor längs rutten och utföra aktivitetsinriktade uppgifter kring dem. Pärlorna du hittar kan du trä på ditt festivalarmband som du får ta med dig som minne. 

Rörelsekalejdoskop
Prova på att röra dig så som du vill framför kamera i ett jättelikt kalejdoskop. Du kan utnyttja olika specialeffekter, speglar eller färgat ljus.

Diskoglasögon
Gör färggranna diskoglasögon åt dig själv. Med dem på klara du säkert till och med de svåraste diskorörelserna. Verkstaden möjliggörs av Afry.
 

Esbo bildkonstskola KUVIS

Ett träds berättelse – animationer från ett fantasiträds insida och utsida
I verkstaden som ordnas av Esbo bildkonstskola kan du prova på att göra en animation. Animationerna görs som urklipps- och föremålsanimation med stopmotion-teknik. Ta med dig din egen vuxen.

 

ARKKI

Ljuslaboratorium
Hur skapar man arkitektur med hjälp av ljus och skuggor? I verkstaden som ordnas av arkitekturskolan för barn och unga Arkki gör vi ljusexperiment och bygger rum av skuggor. 

 

WEEGEES ENTRÉ

Fråga och svara
Funderar du över något särskilt? Men det där vet ju jag! Delta i den gemensamma diskussionen genom att fråga och svara.

Programkartor

1. vån

2. vån