Klimatvår

Under våren 2020 behandlas klimatkrisen på EMMA. Temat tas upp både i EMMAs program och i en del av utställningsinnehållen. Samtidigt tar vi i vår egen verksamhet kontinuerligt nya steg i en hållbarare riktning, för att permanent göra EMMA till en aktör som värnar om vårt jordklot.

Miljöförstörelsen och klimatkrisen står i centrum för Nastja Säde Rönkkös utställning for those yet to be som öppnar i februari. Rönkkös medieverk är en enpersonsdemonstration där konstnären reser till platser på jorden som människan genom sin verksamhet har förstört, eller som håller på att förstöras. På Tacita Deans utställning är förgängligheten en av de bärande tankarna. Den tar sig uttryck både i verkens innehåll och i konstnärens sätt att göra konst. Utgångspunkten för filmerna och de stora målningarna på krittavlor är ofta naturfenomen som molnens uppkomst eller en solförmörkelse.

I EMMAs program behandlas klimattemat via samtal och med konstens medel, men också på det praktiska planet. EMMA och utställningscentret WeeGee deltar tillsammans i Nina Backmans talkoprojekt Miljoonan puun talkoot (Talko för en miljon träd) på våren. Målet för talkot är föra in nya träd i vår miljö och att erbjuda människor ett konkret sätt att delta i miljögärningar.

På EMMA kan man konsumera gemensamma upplevelser och fritid i immateriell form, till exempel på guidade rundvandringar. I konstverkstäderna och på barnkalasen använder vi så mycket återvunnet och återanvänt material som möjligt. Guidningar och öppna konstverkstäder ingår regelbundet i EMMAs program. Du kan också göra en bokning för din egen grupp. Läs mera och boka på: Guidningar & konstverkstäder

Stifta bekantskap med EMMAs program med klimattema, och kom till oss för att spendera kvalitetsfritid i konstens sällskap.

EMMA deltar i MyHelsinkis program Valitse vastuullisemmin (Think sustainably).

Studera programmet

Boka immateriell kvalitetstid på EMMA