Espoo Museum of Modern Art

Evenemang

Barnens museifestival 2023: Nya upptåg

  • 18.03.2023 - 19.03.2023
  • 11:00 - 17:00
  • WeeGee + Lekmuseet + Kruunu

Den årliga Barnens museifestival breder nu ut sig inte bara i men också utanför Weegee-huset, från EMMA och KAMU till det förnyade Lekmuseet och ur- och smyckesmuseet Kruunu på andra sidan gården. På programmet står nya upptåg och lekhumör, massor med skojigt att göra.

Genom att följa föreställningarna och delta i de finurliga verkstäderna runt festivalområdet kommer du snabbt i festivalstämning. På utställningarna kan du bland annat möta Mauri Kunnas älskade figurer, utforska ett leklaboratorium, beundra hantverksskicklighet, fördjupa dig i historien och imponeras av bildkonsten och formgivningen.

Festivalgästerna underhålls av musikgrupperna Mirkka och Luis, Höpinätötterö samt teatern Hevosenkenkäs föreställningar Huhu Herr Getlund!

PROGRAM

  • Mirkka & Luis © Teemu Mattsson
  • Huhu Herr Getlund! © Pekka Elomaa
  • Höpinätötterö

 

Temat för Barnens museifestival är nya upptåg, vilket märks i föreställningarna och verkstäderna på festivalen. I verkstäderna som riktar sig till 4–10-åringar och de vuxna som rör sig tillsammans med dem kan ni bland annat göra trollkonster och föreställa er hur det skulle kännas att flyga över taken, lyssna på en vits ur ett viskarbås eller prata med en skojig konstnärsduo. 

Festivalföreställningarna ekar över området båda dagarna och ni kan delta i dem som passar er festivalstämning och tidtabell.

Läs mer om programmet här.

BILJETTER

Utställningscentret WeeGee samt Lekmuseet och Ur- och smyckesmuseet Kruunu erbjuder gemensamma biljetter till nedsatt pris. Vuxna får 20 % rabatt på det normala priset för inträde (WeeGee 20 €, Lekmuseet och Kruunu 16 €) genom att i biljettkassan visa upp kassakvittot för inträde till det andra huset. Under 18-åringar och över 70-åringar samt de som har ett Museikort har alltid fritt inträde till museerna! 

ARRANGÖRER

Barnens museifestival arrangeras av EMMA – Esbo moderna konstmuseum, Lekmuseet, Utställningscentret WeeGee, Esbo stadsmuseum KAMU och Finlands ur- och smyckesmuseum Kruunu. Esbo bildkonstskola och arkitekturskolan för barn och unga Arkki deltar också. I samarbete med AFRY.  

HITTA OSS

Det är enkelt att ta sig till Barnens museifestival med metro!

Metro

Tapiola station ligger cirka 10 minuters promenad från WeeGee.

Buss

Bussar till Hagalund, korsningen mellan Flitarvägen och Nordvägen (namnet på hållplatsen är WeeGee):

  • 111, 113, 548, 549
  • 116, 119 (Närbussar)

Kollektivtrafiken finns på Reseplaneraren

Parkering

Utomhus parkering

Adress: Flitarvägen 5
Parkeringsavgift: 2,50 € / h
Betalningsmetoder: mynt, kortbetalning, Easypark (riktnummer 508) och Parkman

Parkeringen Kulttuuriparkki

Kulttuuriparkki är öppen varje dag från 6 till 23 (incheckning). Kulturparken har 100 parkeringsplatser, med två tillgängliga och 16 elbilsplatser. Ingång till fots är från fotgängartornet, som kan nås med registreringsnumret på den parkerade bilen.

Vägbeskrivning till Kultuuriparkki:
När du kommer ut ur cirkulationsplats till Flitarvägen, sväng till höger vid första vägskälet in på Flitargränden (före museibyggnad av Lekmuseet Leikki och Museet Kruunu). Ingången till Kultuuriparkki ligger i slutet av gränden åt vänster.

Adress: Flitargränden 5
Korttidsparkering mån–sön 24 timmar: 2,50 €/timme, från 30 minuter (minimiavgift 1,25 €)
Heldagsparkering: max 18 € per 24 h / kontinuerlig parkering
Betalningsmetoder: kortbetalning, Easypark och Parkman kameraparkering
Kundtjänst/kontrollrum: tel. +358 9 4555531

Priserna inkluderar moms 24%.

Parkeringen övervakas av Tapiolan Paikoitus Oy(extern länk) (på finska).

Tillgängliga parkeringsplatser ligger framför WeeGeehus bredvid husets huvudentré. Parkeringen leder till en sluttning vid huvudentrén till WeeGee.

Bilplatser finns också i parkeringshusen i Hagalund, bl.a. på Krämarbergsvägen.

Bussparkering finns framför Utställningscentret WeeGee och vid Metroarenan (cirka 200 m från WeeGee).

Exakt områdeskarta

Relaterat

Mera evenemang