Evenemang

Barnens museifestival: Traffic Jam

 • 30.03.2019 - 31.03.2019
 • 10:00 - 17:00
 • Utställningscentret WeeGee

Barnens museifestival, som redan blivit en tradition i WeeGee-huset, står för festivalstämning. Veckoslutet, som är inriktat till hela familjen, är fullspäckat med program. Svängande trafikjam i museerna erbjuder föreställningar, non-stop verkstäder och livad stämning både för barn och vuxna. Välj ditt fordon, tryck på gasen och kurva in till WeeGee!

Veckoslutets workshopar har endast fantasin som gräns, bland annat formas en föränderlig bilbana, en framtida stad byggs upp av jätteklossar och man kan planera fantasifulla fordon.

Barnen tillåts framför ratten i leksaksmuseets biltvätt och mitt i alla svängiga ryck hittas också oaser för avkoppling. Trafikparkskonstaplarna Maltti och Valtti upprätthåller en fartfylld ordning och Vilunki 3000 skjutsar besökarna till olika ljudlandskap. Scenen intas också av grupper från Esbo musikinstituts pop- och jazzlinje Ebeli och Juvenalia.

Barnens museifestival, som är riktad till hela familjen, är en samproduktion mellan museerna i WeeGee-huset. Under 18-åringar och över 70-åringar gratis, övriga till priset av en museibiljett. Med Museikortet gratis inträde till Utställningscentret WeeGee.

Festivalscenen: Lördag

 • Klocka

  Trafiksorl – Vilunki 3000

 • Klocka

  Juvenalias WeeGee-musikgrupp: Barnens bästa trafiksånger

 • Klocka

  Maltti och Valtti

 • Klocka

  Sånggruppen The Bop Sh' Bops

 • Klocka

  Maltti och Valtti

 • Klocka

  Samelis och Leos dragspelssolon

Festivalscenen: Söndag

 • Klocka

  Trafiksorl – Vilunki 3000

 • Klocka

  Juvenalias WeeGee-musikgrupp: Barnens bästa trafiksånger

 • Klocka

  Maltti och Valtti

 • Klocka

  Ebeli Big Band

 • Klocka

  Maltti och Valtti

 • Klocka

  Samelis och Leos dragspelssolon

Non-stop verkstäder

1 våning, öppet kl. 10–17

Fixa din egen pappersbåt
Vik din egen båt och fixa den inför din drömresa i KAMU.

Du gör skyddsvägen -ansiktsmålningspunkt
Börja festivalen med att ta en gladlynt zebrarandig skyddsvägs-ansiktsmålning.

Pusselstaden
Hurudan är framtidens stad utan trafikköer? I Arkitekturskolan Arkkis verkstad bygger vi jättelika städer av tredimensionella pusselbitar. Enkelt byggs rum, hus och skyskrapor med de lätta bitarna, ensam eller tillsammans. Byggverkstaden lämpar sig väl både för familjens minsta och längsta.

Krash/pip/tut snabbanimation
En snabbanimation som man kan rulla mellan händerna. I ett papperssugrör fastsätter man en rund kartongbit, som sammanförs via rörelse till ett bildpar som är ritat på andra sidan.

Slappna av på stranden i KAMU

Non-stop hållplats
Äventyra i Urmuseet från hållplats till hållplats, mät minuter, snabba dig i sekunder samt stanna och vänta!

Samåkning
Endast sö kl.10-16
I Esbo bildkonstskolas formgivningsverkstaden färdigställs framtidens fortskaffningsmedel, i vilka man kan åka både med kända och okända. Bensinen är slut, vad ska sätta i tanken använder vi solenergi? I verkstaden bekantar vi oss med tredimensionella former och bygger miniatyrfordon av kartong. Lämpligt för 4-åringar uppåt.

2 våning, öppet kl. 11–17

Jazz-morgon
Kl. 11-14
i Loungen hör vi jazz från Esbo musikinstituts pop- och jazzlinje Ebel: pianisterna Valtteri Nieminen och Anton Vuohtoniemi

Märkbart! -trafikmärkesverkstad
11-16
Lekområde! Skolelevens morgonomkörningsfil! Kramstop! Mommos plats! Klädhög! Läxläsningsro tack! Vilket slags trafikmärke skulle ert hem behöva och vilka råd behövs där för att färdas och leva tillsammans? I EMMAs Märkbart! -verkstad förverkligas trafikmärken under grafiker Tiina Latvas ledning.

Kors och tvärs, kör försiktigt!
Ett föränderligt kartongbanenätverk, sponsorerat av Vahanen Group, byggs i EMMA under hela veckoslutet. Kartongbanor byggs även av Grano.

Skyddsvägskruxet
Vet du hur man säkert korsar en väg längs skyddsvägen? Vad borde man minnas före man går över en skyddsväg? Kom och testa dina kunskaper på Trafikskyddets lärorika Skyddsvägskrux!

Toy’s car wash
Stadens skojigaste biltvätt är nu öppen! I Leksaksmuseet Hevosenkenkä vi tvättar, vaxar, polerar och torkar ditt fordon på ett ögonblick. Vårt tvätteri erbjuder fina fordon, som du bekymmerslöst kan kurva in med i vår otroligt effektiva handtvätt. I vårt tvätteri fås även registerskyltar, däckbyten samt service. Lämna smutsen bakom dig och kom och prova på världens snyggaste tvätteri!

Hämta din egen NOMNOM-färdkost från NOMNOM-ståndet alldeles vid ytterdörren när du far!

Evenemanget ordnas av Utställningscentret WeeGee, EMMA – Esbo moderna konstmuseum, KAMU Esbo stadsmuseum, Finlands Urmuseum och Finlands leksaksmuseum Hevosenkenkä. I evenemanget deltar även Esbo bildkonstskola, Arkitekturskolan för barn och ungdomar Arkki samt Trafikskyddet.

Sponsor: Vahanen-yhtiöt

Teippitarha har varit med och sponsorerat Barnens museifestival.

Relaterat

Mera evenemang