Tapahtuma

Design + WeeGee

© Ari Karttunen / EMMA
© Ari Karttunen / EMMA
 • 28.09.2019
 • 11:00 - 17:00
 • Näyttelykeskus WeeGee

Designiin ja arkkitehtuuriin keskittyvässä tapahtumassa on luvassa inspiroivia puheenvuoroja, taidepaja tyylitietoisille, opastuksia, kaupunkikävely Tapiolaan ja kulttuurikierros Länsimetron asemilla. Äänessä mm. ALA-arkkitehtitoimiston Jussi Vuori, korumuotoilija Heli Kauhanen ja juontajana tyylitaituri Maria Veitola.

Katso koko ohjelma: weegee.fi/design
Muutokset mahdollisia.

Ohjelma WeeGeellä

Design Talk: Suunnittelun pohjana vahva identiteetti

 • Kello

  Design Talk: Suunnittelun pohjana vahva identiteetti

  Tilaisuuden juontaa  Maria Veitola. Klo 14.00-15.30 EMMAn Aitio, 2. kerros

Klo 14.00–15.00 Puheenvuorot

Oodi – Kirjasto suomalaisuuden ytimessä 

Arkkitehti Jussi Vuori

Tasavallan jalokivet – Koru merkkinä vallasta  
Läänintaiteilija ja korusuunnittelija Heli Kauhanen

Talomuseo Glims uudisrakennus – Miten suunnitella uutta osaksi historiallista miljöötä? 

Arkkitehtiopiskelija Heljä Nieminen

Lähiömeininkiä pullossa: Olarin identiteetti olutbrändin taustalla 
Olarin Panimon myyntivastaava Hanna Montonen

Klo 15.00–15.30 Keskustelu

Opastuksia

 • Kello

  Opastus Bryk & Wirkkala -katseluvarastoon

  Opastuksella tutustutaan Rut Brykin (1916 – 1999) ja Tapiola Wirkkalan (1915 – 1985) henkilökohtaisille työskentelyarkistoille perustuvaan kokoelmaan. EMMA 2. kerros 
 • Kello

  Tapaa korumuotoilija

  Lahden muotoiluinstituutin korumuotoilun opiskelijat kertovat Koru & Taito 80v -näyttelyssä olevista koruistaan ja työstään korumuotoilun parissa. Klo 12.00-15.00 Kellomuseo, 1. kerros
 • Kello

  Espoonlahden arvoitus – Koko perheen omatoimikierros

  Koko perheen omatoiminen kierros täynnä toimintaa Katse horisontissa -näyttelyssä. Klo 12.00-14.00 Kamu, 1. kerros
 • Kello

  Tyyli identiteetin välineenä

  Opastuksella tutustutaan taiteilija ja vaatesuunnittelija Justus Kantakosken johdattamana EMMAn näyttelyihin tyylin, muodin ja identiteetin näkökulmasta. Lähtö WeeGeen aulasta. 
 • Kello

  Eleiden ja tekojen arkisto

  Eleiden ja tekojen arkisto on esityksellinen opastus, joka liikkuu esittävän taiteen ja kuvataiteen rajapinnalla. Esityksellinen opastus tutkii muistamisen kerroksia – tilassa elettyjä hetkiä, toistettuja eleitä ja tehtyjä askeleita. Teos uudistaa perinteisen museo-opastuksen ja laajentaa totuuden ja fiktion rajaa esitystaiteen keinoin. Työryhmässä koreografi Tero Hytönen ja tanssitaiteilija Aino Purhonen. Lähtö WeeGeen aulasta.
 • Kello

  Esineet, status ja identiteetti

  Opastuksella KAMUn historianäyttelyssä tutustutaan siihen, mitä esineillä on haluttu viestiä ja mikä merkitys esineillä on ollut identiteetin rakennusprosessissa. Oppaana taidehistorian väistökirjatekijä Katja Weiland-Särmälä. Kamu 1. kerros
 • Kello

  WeeGee-talo ilman kantavia seiniä

  Opastuksella tutustutaan Aarno Ruusuvuoren suunnittelemaan WeeGee-taloon ja sen rakenteeseen toimitusjohtaja ja arkkitehti Vepe Erkkilän sekä rakennesuunnittelija Kari Saarivirran matkassa. Opastuksen lopussa mahdollisuus katsoa klo 16 alkava Aarno Ruusuvuori - betonin ja valon arkkitehti -dokumentti. Järjestetään yhteistyössä Innovarch-arkkitehtitoimiston kanssa. Lähtö WeeGeen aulasta. 

Työpajat - Tekemistä kaiken ikäisille

 • Kello

  Tulevaisuuden ilmeikäs talo

  Onko lentäviä taloja olemassa? Millaiseen paikkaan sinä ja talosi laskeutuisitte? Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu arkin työpajassa ideoidaan ja rakennetaan persoonallisia pienoistaloja arkkitehti Matti Suurosen suunnitteleman Futuro-talon inspiroimana. Klo 11.00–17.00 Arkin pajatila (käynti ulkokautta)
 • Kello

  Lapsuuden tallentamo

  Lelumuseo haluaa tallentaa juuri sinun lapsuutesi muistot. Istu alas kaffelle ja karkille, palaa hetkeksi lapsuutesi leikkimaisemiin ja anna muistojen viedä. Klo 12.00–16.00 Lelumuseon paja, 2. kerros
 • Kello

  Kaarnalaiva-työpaja

  Lelumuseon ja Lelumuseon museonystävien työpajassa askarrellaan kaarnalaivoja. Hyppää lapsuutesi muotoilupuuhiin ja testaa tämän klassisen perinnemenopelin valmistusta. Klo 13.00–15.00 Wirkkala, 1. kerros
 • Kello

  Överiasuste - mikä on sinulle liikaa, toiselle liian vähän?

  Avoimessa taidepajassa tehdään uniikkeja huiveja. Mukana taiteilija ja vaatesuunnittelija Justus Kantakoski. Klo 13.00–17.00 Paletti, 1. kerros

Dokumenttinäytökset

Rut Bryk – Perhosen kosketus

EMMAn tuottama dokumenttielokuva Rut Brykistä on lämminhenkinen henkilökuva taiteilijasta. Rut Bryk (1916–1999) oli modernin keramiikkataiteen uudistaja. Kesto: 49 min 12 s. 

Esitykset: klo 11, 12 ja 13
Kamun salonki, 1. kerros

Aarno Ruusuvuori – Betonin ja valon arkkitehti

Tina Cavénin ohjaama dokumentti kertoo WeeGee-talon suunnitelleesta arkkitehti Aarno Ruusuvuoresta. Ruusuvuorta (1925-1992) pidetään yhtenä aikansa merkittävimmistä modernistista arkkitehdeista.

Kesto: 15 min.
Esitykset: klo 14, 15 ja 16

Kamun salonki, 1. kerros

Kävelyitä Espoossa

 • Kello

  Taiteilijakävely: Graffittitaiteilija Actonin Kivenlahti

  Matkusta 1990-luvun Kivenlahteen graffititaiteilija Actonin kanssa. Huom! Opastus tapahtuu Kivenlahdessa! Klo 12.00–13.00. Lähtö Espoonlahden uimahallin pääovelta (Espoonlahdenkuja 4). Kierros päättyy Espoonlahdenrannan alikulkutunneliin.
 • Kello

  Tapiolan arkkitehtuurikävely

  Kävely johdattaa ikonisen puutarhakaupungin ytimeen. Tule tutustumaan Tapiolan historiaan sekä vanhaan ja uuteen arkkitehtuuriin oppaan johdolla. Klo 13.00–14.30. Lähtö WeeGeen pääovelta.  
 • Kello

  Kulttuurikierros metrossa

  Kierroksella kuulet Länsimetron asemilla sijaitsevista taideteoksista, arkkitehtuurista ja alueen historiasta. Kierrokselle mahtuu 30 henkilöä saapumisjärjestyksessä. Kierroksella kävellään ja kuljetaan metrolla, joten osallistujille suositellaan mukavia kenkiä ja HSL:n lippua. Klo 15.00-17.00. Lähtö WeeGeen pääovelta. Kierros päättyy Matinkylän metroasemalle.
 • © Ari Karttunen
 • Maria Veitola © Katri Kapanen
 • © Yehia Eweis
 • © Ari Karttunen

WeeGeellä palvelee kahvila Lumière WeeGee ja museokauppa EMMA Shop. Myös ikoninen Futuro-talo avataan yleisölle tapahtumapäivänä. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan elokuussa.

Osallistuminen museolipun hinnalla 12 / 10 €, alle 18- ja yli 70-vuotiaat sekä museokorttilaiset ilmaiseksi.

Liittyvää

Lisää tapahtumia