Tapahtuma

EMMA Talks: On Stage Todd Gray & Graham Dolphin

Graham Dolphin: Thriller (Black and White), 2017. Courtesy of the artist © Graham Dolphin
Graham Dolphin: Thriller (Black and White), 2017. Courtesy of the artist © Graham Dolphin
  • 21.08.2019
  • 17:30 - 18:30
  • Aitio-tila, 2. kerros
  • Vapaa pääsy opiskelijoille

EMMAn intendentti Arja Miller keskustelee Michael Jackson: On the Wall -näyttelyn taiteilijoiden kanssa heidän taiteestaan. Keskustelemassa Graham Dolphin ja Todd Gray. Puheenvuoro on englanniksi.

Todd Gray, 1954, USA
Todd Gray toimi yhtenä Michael Jacksonin virallisista valokuvaajista 1979–83 ja dokumentoi laulajan muutosta nuoresta lupauksesta yhteiskunnalliseksi ilmiöksi. Hän käyttää teoksissaan vanhoja kuviaan Jacksonista ja yhdistelee niitä kuviin, jotka hän on ottanut Ghanassa, jossa hänellä on studio. Gray kertoo: ”Kuvien kerrostaminen päällekkäin, kasvojen peittäminen ja katsomisprosessin kyseenalaistaminen ovat tapani lisätä teoksiin syvyyttä ja kriittisyyttä ja vastustaa ennakkokäsityksiä mustista kehoista. Jackson on maailman tunnetuin musta keho, ja siksi hän onkin postkolonialistisen perinnön maailmanlaajuinen sijaishahmo.”

Graham Dolphin, 1972, Iso-Britannia
Graham Dolphin on tehnyt Jacksonin Off the Wall– ja Thriller-albumeihin perustuvia teoksia. Kukin koostuu useista albumien kansista, joihin taiteilija on käsin kirjoittanut kaikkien Jacksonin levyttämien kappaleiden sanat. ”Piirrän levynkansiin koska se tuo mieleen fanit, jotka muokkaavat heille tärkeitä levyjä… Käsinkirjoitetut laulunsanat sitovat teoksen henkilökohtaiseen, käsintehtyyn, ja herättävät ajatuksen fanien toiminnan pakkomielteisyydestä.”

Susan Smith-Pinelo on joutunut peruuttamaan osallistumisensa sairastapauksen vuoksi.

EMMA Talks on luento- ja keskustelusarja, jonka aiheet nousevat EMMAn ajankohtaisista näyttelyistä. Sarja nosta esiin yhteiskuntaan ja elämään liittyviä teemoja taiteen ilmiöiden avulla. EMMA Talks on opiskelijoille ilmainen.

Liittyvää

Lisää tapahtumia