Tapahtuma

• 29.05.2019
  • Aitio-tila, 2. kerros
  • Vapaa pääsy opiskelijoille

EMMA Talksissa pureudutaan aiheeseen Tätä et vielä tiennyt Tapio Wirkkalasta – monipuolisen taiteilijan työ ja elämä. keskustelemassa tuoreen Tapio Wirkkala – Taiteilija -kirjan tekijä ja filosofian tohtori Marja-Terttu Kivirinta sekä ja kustantaja Johanna Korhonen, Maahenki.

Tapio Wirkkala – Taiteilija:

Tapio Wirkkala (1915—1985) ajatteli käsillään, piirtäen. Hän pyrki kaikessa tekemisessään sopusointuun materiaalinsa kanssa. Uutuusteoksessa filosofian tohtori, taidekriitikko Marja-Terttu Kivirinta katsoo Tapio Wirkkalaa taiteilijana ja valottaa hänen työtään useista näkökulmista. Kivirinta nostaa monipuolisesti lahjakkaan ja tuotteliaan Wirkkalan tuotannosta ja persoonasta esiin alati uutta ja kiehtovaa kerrottavaa. Kirja sopii kaikille taiteesta, taiteilijoista, käsityöläisyydestä, muotoilusta, luovuudesta ja tekemisen ilosta kiinnostuneille.

Filosofian tohtori Marja-Terttu Kivirinta on tietokirjailija, tutkija ja taidekriitikko, joka työskenteli aikoinaan pitkään Helsingin Sanomien taidetoimittajana. Hän julkaissut tietokirjoja nykytaiteesta, taidehistorian väitöskirjan kuin myös esseitä ja artikkeleita sekä tieteellisessä että yleishyödyllisessä yhteydessä, kuten monissa näyttelykirjoissa.
Kivirinta tutustui aikoinaan Tapio Wirkkalaan, kun tämä oli Suomen Käsityön Ystävien 100-vuotisnäyttelyn arkkitehti Amos Andersonin taidemuseossa 1970-luvun lopulla.

EMMA Talks on taiteesta kiinnostuneille suunnattu luento- ja keskustelusarja, jonka aiheet nousevat EMMAn ajankohtaisista näyttelyistä. Sarja nostaa esiin yhteiskuntaan ja elämään liittyviä teemoja taiteen ilmiöiden avulla. Se kertoo taiteesta ajankohtaisesti yleisön omaan kokemuspohjaan nojaten.

Osallistuminen museolipun hinnalla. Museokortilla, Helsinki- ja Kaikukorteilla sekä opiskelijoille, alle 18- ja yli 70-vuotiaille vapaa pääsy.

Liittyvää

Lisää tapahtumia