Tapahtuma

EMMA x Forum Box: Mika Helinin taidekierros

© Ella Tommila
© Ella Tommila
  • 03.09.2019
  • 15:00 - 17:00
  • SEB, Eteläesplanadi 18 ja Forum Box, Ruoholahdenranta 3A

Tervetuloa tutustumaan taiteilija Mika Helinin johdolla hänen kahteen näyttelyynsä. Forum Boxissa on esillä Helinin näyttely Paris-Dakar ja samanaikaisesti SEB:n aulatilaan rakentuu taiteilijan uusi teos Kaksoisvarjo. Taidekierros alkaa Eteläesplanadilta, SEB:n aulatilasta, ja päättyy Forum Boxiin. Ilmoittaudu mukaan.

Mika Helin (s. 1978) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee tilallisten installaatioiden parissa. Hän tutkii asioiden ja esineiden rakenteita, niiden alkuperää ja materiaalivalintojen luomia merkityksiä. Näyttelykierros alkaa SEB:n aulatilasta, Eteläesplanadi 18:sta, tiistaina 3.9. klo 15, josta siirrymme yhteiskuljetuksella Forum Boxiin osoitteeseen Ruoholahdenranta 3A. Kierros päättyy klo 17 mennessä.

Ilmoittaudu mukaan Mika Helinin näyttelykierrokselle ja yhteiskuljetukseen. Kierroksen kieli on suomi.

Mika Helin: Paris-Dakar 17.8.–8.9.
Mika Helinin taideteokset vaihtelevat valmisesineistä veistoksiin tai näyttelyistä esitysmäisiin kokonaisuuksiin. Forum Boxissa esillä olevan näyttelyn nimi on peräisin Pariisi-Dakar -rallista (nykyään Dakar-ralli). Taustalla ovat pohdinnat 1980-luvulta meidän päiviimme muuttuneista käsityksistä kuluttamisesta, mieheydestä ja ei-eurooppalaisuudesta. Näyttely on myös yhteistyöprojekti teatteriohjaaja Janne Pellisen kanssa.

Tämä hetki ja mennyt kohtaavat näyttelyn materiaaleissa, kävijän mielikuvissa ja esillä olevissa teoksissa sekä taiteellisessa yhteistyössä.

Mika Helin: Kaksoisvarjo 2.9.–4.10.
EMMAn ja SEB:n yhteistyössä taiteilija luo uuden teoksen EMMA-kokoelmaan ja teos ensiesitetään keskeisellä paikalla, SEB:n aulatilassa osoitteessa Eteläesplanadi 18. Helinin uudessa teoksessa, Kaksoisvarjo, ihmisen rakentama ympäristö ja luonto kohtaavat. Nojatuolit ja valaisin ovat muistutus ihmisestä tilassa, josta luonto yrittää ottaa vallan. Sammal nousee teoksessa valokeilaan ja herättää kysymyksen siitä, kuka hallitsee ja ketä.

Liittyvää

Lisää tapahtumia