Tapahtuma

Lasten Museofestarit: Traffic Jam

 • 30.03.2019 - 31.03.2019
 • 10:00 - 17:00
 • Näyttelykeskus WeeGee

Festaritunnelma valtaa WeeGeen jo perinteeksi muodostuneilla Lasten museofestareilla. Luvassa on koko perheelle suunnattu viikonloppu täynnä tekemistä. Svengaavat liikennejamit museoissa tarjoaa esityksiä, non-stop työpajoja ja riemukasta tunnelmaa lapsille ja aikuisille. Valitse menopelisi, paina kaasua ja kurvaa WeeGeelle!

Vain mielikuvitus on rajana, kun koko viikonlopun kestävissä työpajoissa muotoillaan muuttuvaa autorataa, rakennetaan jättipaloista tulevaisuuden kaupunkia ja suunnitellaan unelmien kulkuneuvoja. Lapset pääsevät rattiin Lelumuseon autopesulassa ja svengaavan ruuhkan keskeltä löytyy myös keitaita rentoutumiseen. Liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti pitävät yllä vauhdikasta järjestystä ja Vilunki 3000 kyyditsee äänimaisemiin. Lavalle nousee myös yhtyeitä Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjalta Ebelistä ja Juvenaliasta.

Lasten museofestarit on WeeGeellä toimivien museoiden yhdessä järjestämä koko perheen tapahtuma. Alle 18- ja yli 70-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton ja muut pääsevät tapahtumaan museolipun hinnalla. Näyttelykeskus WeeGeellä käy museokortti.

Festarilavan ohjelma: Lauantai

 • Kello

  Liikenteen suhinoita – Vilunki 3000

 • Kello

  Juvenalian WeeGeen muskarilaiset: Lasten parhaat liikennelaulut

 • Kello

  Liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti

 • Kello

  Lauluyhtye The Bop Sh' Bops

 • Kello

  Liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti

 • Kello

  Samelin ja Leon harmonikkasoolot

Festarilavan ohjelma: Sunnuntai

 • Kello

  Liikenteen suhinoita – Vilunki 3000

 • Kello

  Juvenalian WeeGeen muskarilaiset: Lasten parhaat liikennelaulut

 • Kello

  Liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti

 • Kello

  Ebeli Big Band

 • Kello

  Liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti

 • Kello

  Samelin ja Leon harmonikkasoolot

Non-stop työpajat

1. kerros, avoinna klo 10–17:

Tuunaa oma paperivene
Taittele KAMUssa oma vene ja tuunaa se unelmamatkaasi varten.

Sinä teet suojatien -kasvomaalauspiste
Ota festareiden aluksi Liikenneturvan pisteellä veikeä seepraraidallinen suojatie-kasvomaalaus.

Palapelikaupunki
Millainen on tulevaisuuden kaupunki ilman liikenneruuhkia Arkkitehtuurikoulu Arkin työpajassa rakennetaan jättikokoista kaupunkia kolmiulotteisista palapelipaloista. Kevyet palat mahdollistavat tilojen, talojen ja pilvenpiirtäjien rakentamisen helposti yksin ja yhdessä. Rakentelupaja sopii hyvin perheen pienimmille ja pisimmille.

Crash/piip/tööt pika-animaatio
Käsien välissä pyöritettävä pika-animaatio. Paperipilliin kiinnitetään pyöreä pahvi, jonka vastakkaisille puolille piirretty kuvapari yhdistyy liikkeen avulla.

Non-stop pysäkki
Seikkaile Kellomuseossa pysäkiltä pysäkille, mittaa minuutteja, kiirehdi sekunneissa, pysähdy odottamaan!

Kimppakyyti
vain su klo 10-16
Espoon kuvataidekoulun muotoilupajassa valmistetaan ihanteellisia tulevaisuuden kulkuneuvoja, jonka kyydissä voi matkata yhdessä tuttujen ja tuntemattomien seurassa. Bensa on loppu, mitä tankkiin laitetaan, vai käytetäänkö aurinkovoimaa? Pajassa tutustutaan kolmiulotteisiin muotoihin ja rakennetaan kulkuväline pienoiskoossa pahvimateriaaleista. Sopii n. 4-vuotiaasta ylöspäin.

2. kerros, avoinna klo 11–17:

Jazz-aamupäivä
Lounge, klo 11-14
Pianistit Valtteri Nieminen ja Anton Vuohtoniemi Espoon musiikkiopiston pop-jazz linjalta Ebeliltä soittavat jazzia.

Merkillistä! -liikennemerkkipaja
klo 11-16
Leikkialue! Koululaisen aamuohituskaista! Halistop! Mummin paikka! Vaatepino! Läksyjentekohiljaisuutta kiitos! Minkä liikennemerkin teidän koti tarvitsisi ja mitä ohjeita kaipaat siellä kulkuun ja yhdessäeloon? EMMAn Merkillistä! -pajassa loihditaan liikennemerkkejä graafikko Tiina Latvan johdattamana.

Ristiin rastiin, aja varovasti!
EMMAssa rakennetaan Vahanen-yhtiöiden sponsoroimaa koko viikonlopun ajan muuttuvaa pahvirataverkostoa. Pahviratoja rakentamassa myös Grano.

Suojatierasti
Tiedätkö, miten tie ylitetään turvallisesti suojatietä pitkin? Mitä pitikään muistaa, ennen suojatielle astumista? Tule kokeilemaan taitoja Liikenneturvan opettavaiselle Suojatierastille!

Toy’s car wash
Kaupungin hauskin autopesula on nyt auki! Me pesemme, vahaamme, kiillotamme ja kuivaamme kulkuneuvosi tuossa tuokiossa. Lelumuseo Hevosenkengän pesula tarjoaa upeat menopelit, joilla kurvaat vaivattomasti uskomattoman tehokkaaseen käsipesuun. Pesulassamme on tarjolla myös ajoneuvojen rekkarikyltin- tai renkaiden vaihdot sekä tuunauspalvelut. Jätä lika taaksesi ja tule kokemaan maailman siistein pesulakokemus!

Nouda oma NOMNOM-matkaeväs NOMNOM pisteestä ulko-ovelta lähtiessäsi!

Tapahtuman järjestävät: Näyttelykeskus WeeGee, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, KAMU Espoon kaupunginmuseo, Suomen Kellomuseo ja Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä.

Yhteistyössä: Espoon kuvataidekoulu ja Lasten ja nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkki ja Liikenneturva

Sponsori: Vahanen-yhtiöt

Lasten museofestareiden teitä on ollut teippaamassa Teippitarha.

Liittyvää

Lisää tapahtumia