Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

Lasten museofestarit 2023: Uudet kujeet

 • 18.03.2023 - 19.03.2023
 • 11:00 - 17:00
 • WeeGee + Museo Leikki + Kruunu

Jokavuotiset Lasten museofestarit levittäytyvät nyt WeeGee-talolta, EMMAsta ja KAMUsta uudistuneisiin Leikki ja Kruunu -museoihin pihan toisella puolella. Luvassa on uusia kujeita, musiikkia ja leikkimieltä, paljon kivaa tekemistä.

Festaritunnelmaan pääsee seuraamalla esityksiä ja osallistumalla kujeileviin työpajoihin ympäri festarialuetta. Näyttelyissä voi kohdata mm. Mauri Kunnaksen rakastettuja hahmoja, tutkia leikin laboratoriota, ihastella käden taitoja, uppoutua historiaan ja vaikuttua kuvataiteesta ja muotoilusta.

Festarivieraita viihdyttävät musiikkiyhtyeet Mirkka ja Luis, Höpinätötterö sekä Teatteri Hevosenkengän Huhuu Herra Hakkarainen! -esitykset!

OHJELMA

 • Mirkka & Luis @ Teemu Mattsson
 • Teatteri Hevosenkenkä: Huhuu Herra Hakkarainen! Kuva: Pekka Elomaa
 • Höpinätötterö

 

Lasten museofestareiden teemana on uudet kujeet, joka näkyy festareiden esityksissä ja työpajoissa. 4–10-vuotiaille ja heidän kanssaan liikkuville aikuisille suunnatuissa työpajoissa pääset muun muassa tekemään silmänkääntötemppuja ja kuvittelemaan millaista olisi lentää kattojen yllä, kuulemaan kuiskauskopilta vitsin tai jututtamaan hupsua taidekujeilija-kaksikkoa. 

Festariesitykset raikaavat molempina päivinä ja niihin voi osallistua oman festarifiiliksen ja päivän aikataulun mukaan.

Aikataulu ja ohjelmakuvaukset löytyvät täältä!

LIPUT

Sisäänpääsy Lasten museofestareille tapahtuu museolipuilla! Näyttelykeskus WeeGeen (20€/10€) sekä Museo Leikki ja Kello- ja korumuseo Kruunun (16€) liput myydään erikseen museoiden omilla lippukassoilla.

Museoissa on käytössä pihapiirin alennus. Aikuisten täydestä pääsymaksusta (WeeGee 20 €, Museo Leikin ja Kruunun yhteislipusta 16 €) saa 20 % alennuksen näyttämällä lipunmyynnissä toisen talon pääsymaksun kassakuittia. Saatuasi museoista tarrat museoihin voit vapaasti liikkua molemmissa rakennuksissa. Huolehdithan tarrastasi!

Alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat sekä Museokortilliset pääsevät aina veloituksetta museoihin – kassan kautta!

JÄRJESTÄJÄT

Lasten museofestarit järjestävät EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Museo Leikki, Näyttelykeskus WeeGee, KAMU Espoon kaupunginmuseo ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunu. Mukana ovat myös Espoon kuvataidekoulu sekä Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Yhteistyössä AFRY.

SAAPUMISOHJEET

Metro

Tapiolan metroasemalta on noin 10 min kävelymatka WeeGeelle:

 • Etsi uloskäynti A tai B.
 • Tullessasi ulos uloskäynnistä A (Länsituuli): Nouse portaat ylös, saavut Länsituulentielle.
 • Tullessasi ulos uloskäynnistä B (Sammonsilta): Saavut Sammonsillalle, kävele siltaa pitkin Länsituulentielle.
 • Länsituulentieltä seuraa sinisiä ja mustia opasviittoja WeeGeelle. Kävelymatkaa kertyy noin yhden kilometrin verran.

Bussi

Bussiyhteydet Espoossa Tapiolaan Ahertajantien ja Pohjantien risteykseen (pysäkin nimi on WeeGee):

 • 111, 113, 548, 549
 • 116, 119 (Lähibussit)

Katso paras aikataulu ja yhteys HSL:n reittioppaasta.

Pysäköinti

Ulkopaikoitus

Osoite: Ahertajantie 5
Pysäköintimaksu: 2,50€ / h
Maksutavat: kolikko, korttimaksu, Easypark (aluekoodi 508) ja Parkman

Pysäköintilaitos Kulttuuriparkki

Kulttuuriparkki palvelee joka päivä klo 6–23 (sisäänajo) välisenä aikana. Kulttuuriparkissa on 100 pysäköintipaikkaa, joista kaksi on invapaikkoja ja 16 sähköautopaikkoja. Kulku halliin on jalankulkutornista, joka aukeaa pysäköidyn auton rekisteritunnuksella.

Ajo-ohje Kulttuuriparkkiin:
Saapuessasi liikenneympyrästä Ahertajantielle, käänny ensimmäisestä tienhaarasta oikealla Ahertajankujalle (ennen Museo Leikin ja Kello- ja korumuseo Kruunun rakennusta). Kulttuuriparkin sisäänajo sijaitsee kujan päässä vasemmalla.

Osoite: Ahertajankuja 5
Lyhytaikainen pysäköinti ma–su 24 h: 2,50 € / tunti, veloitusperuste alkava 30 min (minimimaksu 1,25 €)
Vuorokausi: max 18 € / yhtäjaksoinen pysäköinti
Maksutavat: korttimaksu, Easyparkin ja Parkmanin kamerapysäköinti
Valvomo/ päivystys: p. +358 9 4555531

Hinnat sis. alv 24 %.

Pysäköinninvalvonnasta vastaa Tapiola Paikoitus Oy.

Esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat WeeGee-talon edessä. Esteettömältä pysäköintialueelta johtaa luiska talon pääovelle.

Näyttelykeskukseen autolla saapuvat voivat käyttää myös pysäköintitaloja ja -alueita Tapiolan keskuksessa, jossa sijaitsee myös Tapiolan metroasema ja bussiterminaali noin 700 metrin päässä. Muita mahdollisuuksia pysäköintiin on Tapiolan keskustan pysäköinti taloissa- ja alueilla, mm. Kaupinkalliontiellä.

Linja-autojen paikoitus Näyttelykeskuksen edustalla sekä Espoo Metro Areenan paikoitusalueella (n. 200 m WeeGeeltä).

Tarkka kartta alueesta löytyy täältä

Liittyvää

Lisää tapahtumia