Espoo Museum of Modern Art

Opettajille

Hei opettaja!  

Tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi, kun suunnittelet vierailua EMMAan tai haluat tutustua EMMAn pedagogisiin sisältöihin. Kullekin luokka-asteelle suunnatut palvelut ja sisällöt löytyvät omilta alasivuiltaan: varhaiskasvatus, esiopetus, alakoulut ja yläkoulut sekä toinen aste 

Oletko tulossa ryhmäsi kanssa itsenäiselle vierailulle EMMAan?  Ilmoita ryhmästäsi meille sähköpostitse: sales@emmamuseum.fi
Muistathan myös tutustua museovierailun ohjeisiin sekä turvallisemman tilan periaatteisiin. 

Haluatko hyödyntää taideoppimista ja saada uusia ideoita opetukseesi? EMMAn taidetehtävät sopivat moniin aiheisiin ja tilanteisiin – oppitunneista retkiin ja kotitehtäviin. 

Ajankohtaista | Opeinfo

EMMA järjestää opeinfoja vuosittain tammi- ja syyskuussa. 

Infoissa tarjoamme ajankohtaista ja innostavaa koulutusta opetustyön tueksi sekä esittelemme kouluille suunnattuja palveluitamme. 

Ilmoitamme tulevista opeinfoista tällä sivulla. 

EMMAn palvelut opetussuunnitelman tukena

EMMAn kouluohjelmisto tukee koulujen opetussuunnitelmaa ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteita.
Taide sopii erinomaisesti ilmiöoppimiseen, joka yhdistää ja ylittää oppiainerajoja. 

EMMA tarjoaa oppimisympäristönä monipuolisia mahdollisuuksia syventää ja täydentää koulussa ja varhaiskasvatuksessa opittua. Kokoelmat ja näyttelyt tukevat laajasti eri oppiaineita yhdistävää opetusta ja monialaisia oppimiskokonaisuuksia. 

Alla kerromme tarkemmin, mitä laaja-alaisen osaamisen tavoitteet tarkoittavat EMMAn taidemuseoympäristössä. 

Voit aina esittää toiveita opastuksen sisällöstä tai kertoa, mitä aiheita käsittelette koulussa. Kirjoita nämä opastusvarauslomakkeen lisätietoihin – pyrimme huomioimaan toiveet mahdollisuuksien mukaan. Varausta tehdessä on hyvä mainita myös erityistarpeista, jotka opastuksella tulisi ottaa huomioon. Huomioimme palveluissamme erityistä tukea tarvitsevat oppilaat.  

Kaikki palvelumme ovat saatavilla selkosuomeksi puhuttuna.
Voit myös varata opastuksen valmistaville luokille ja suomea opiskeleville. Näillä opastuksilla käytämme selkosuomen lisäksi kuvakortteja tukemaan taiteen ymmärtämistä ja oman ilmaisun vahvistamista. 

Kaikki EMMAn opastukset ovat vuorovaikutteisia, toiminnallisia ja osallistavia.
Tarkastelemme taiteen tekniikoita ja taidehistoriaa monipuolisilla tavoilla. Harjoittelemme monilukutaitoa, itseilmaisua sekä tunne-, empatia- ja vuorovaikutustaitoja. Museovierailulla tutustumme myös museoon taiteen kotina.  

Taide taipuu moneksi! 

Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet EMMAssa

1. Ajattelu ja oppimaan oppiminen L1

  • Taide houkuttelee ajattelemaan ja oivaltamaan. 
  • Omaksumme taiteelle ominaista monialaista tietoa kokemuksellisesti ja toiminnallisesti. Oppiminen rakentuu havainnoista ja vuorovaikutuksesta ryhmän kanssa.  
  • Opimme taiteellisen ilmaisun perusteita. 
  • Museovierailu käynnistää oppimisprosessin, jossa taiteesta opittu yhdistyy omaan kokemusmaailmaan ja muuhun opittuun tietoon.  

2. Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu L2

  • Samaistumme taiteen aiheisiin ja taiteilijan ajatuksiin empatian ja tunnetaitojen avulla. Näitä taitoja harjoittelemme keskustelujen ja toiminnallisten harjoitusten kautta. 
  • Opimme ilmaisemaan omia mielipiteitä ja taiteen herättämiä tunteita. Samalla opimme kunnioittamaan erilaisia näkemyksiä – taiteessa ei ole oikeita vastauksia. 
  • Tutustumme museoon muistiorganisaationa ja kulttuurisena pääomana. 

3. Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot L3

  • Harjoittelemme toimimista uudessa oppimisympäristössä sekä vuorovaikutusta ryhmässä ja vieraan aikuisen kanssa. 
  • Taide tarjoaa keinoja rauhoittumiseen ja mielen hyvinvointiin. 
  • Toistuvien käyntien myötä museosta tulee tuttu, mukava ja helposti lähestyttävä paikka. 

4. Monilukutaito L4

  • Opimme taiteen peruskäsitteistä, taidemuodoista, tyyleistä ja eri aikakausien teoksista. Näiden kautta tutustumme taidehistoriaan ja taiteen rooliin ilmiöiden kuvaajana. 
  • Harjoittelemme erilaisten tietomuotojen yhdistämistä omaksi ymmärrykseksi taiteesta. Tieto voi olla sanallista, kuvallista, auditiivista, numeerista tai kinesteettistä – tai näiden yhdistelmiä. Taideteokset tukevat monenlaisia oppimisen tapoja. 
  • Museovierailulla opimme merkityssuhteista. Aikamme taide on osa kulttuurihistoriallista jatkumoa. Annettu ja olemassa oleva tieto liittyy omiin ajatuksiimme, kokemuksiimme ja tunteisiimme. 
  • Monimediainen taide aktivoi ajattelua ja tukee laaja-alaista ymmärtämistä. 
  • Museo mahdollistaa erityisenä tilallisena ja muuntuvana ympäristönä oppimisen tapoja, joita luokkahuoneessa ei ole mahdollista toteuttaa. 

5. Tieto- ja viestintätekninen osaaminen L5

  • Opimme digilukutaitoa monimediaisten taideteosten ja installaatioiden avulla. 

 

6. Työelämätaidot ja yrittäjyys L6

Tutustumme taiteilijan ja museotyöntekijöiden ammatteihin sekä erilaisiin työtehtäviin.  

7. Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen L7

  • Kannustamme aktiivisuuteen ja rakentavaan keskusteluun taiteen tulkitsemisessa. 
  • Ymmärrämme taiteen vaikutusmahdollisuuksia. Opimme vastuullisuudesta, moninaisuudesta ja kestävyydestä sekä taiteen aiheiden että tekotapojen kautta. 
  • Opimme hahmottamaan taiteen merkityksiä ja sen yhteyksiä muihin elämän osa-alueisiin. 
  • Tutustumme museoon instituutiona ja sen tehtävään välittää taide- ja kulttuuriperintöä. Taide ja kulttuuri ovat osa viestimistä ja vaikuttamista yhteiskunnassa.