Espoo Museum of Modern Art

EMMA-kokoelma

EMMA – Espoon modernin taiteen museon oma kokoelma on lähes 3 000 taideteoksen kokoelma, jossa on modernismia ja nykytaidetta. Suuri osa teoksista on sijoitettu Espoon julkisiin tiloihin ja kaupunkitilaan. Lisäksi EMMA-kokoelma karttuu jatkuvasti museon näyttelytoimintaan kytkeytyvällä ajankohtaisella nykytaiteella.

EMMA-kokoelman perustana on Espoon kaupungin kokoelma, jota kerättiin 1950-luvulta alkaen. Kaupungin kokoelmaan alettiin kerätä taidetta ensin kansakouluille, sitten julkisiin tiloihin kaupungin virastoihin, laitoksiin ja ulkotiloihin. EMMA on vastannut kokoelmanhoidosta ja teoshankinnoista vuodesta 2002 lähtien.

Lue lisää taiteesta ympäri Espoota.

Aluksi kokoelmaan kuului enimmäkseen grafiikkaa, veistoksia ja maalaustaidetta. Suomalainen sodanjälkeinen modernismi, erityisesti konstruktivismi on runsaasti edustettuna kokoelman varhaisessa osassa. Kokoelma on karttunut 1980-luvulta lähtien myös uusekspressionistisella ja postmodernilla maalaustaiteella ja julkisilla taideteoksilla.

1990-luvulta alkaen kokoelmaan on kerätty myös installaatioita, valokuva-, käsite- ja mediataidetta. Suomalaisen taiteen lisäksi EMMA-kokoelmaan kuuluu kansainvälistä, erityisesti pohjoismaista taidetta. Nyt uudet hankinnat keskittyvät ajankohtaisen nykytaiteen eri muotoihin.

EMMA-kokoelmaan on lahjoitettu myös Osmo Valtosen kineettisen taiteen kokoelma, Nokian nykytaiteen kokoelma ja talletettu Lars-Gunnar Nordströmin konstruktivistisen taiteen kokoelma. Pedagogisen toiminnan tueksi on kerätty opetuskokoelma Taidepakki, jolla elävöitetään taideprojekteja, työpajoja ja opastuksia.

Suosittelemme