Opettajille

EMMAn opeinfon tallenne on nyt katsottavissa. Tarvitset tallenteen katsomiseen salasanan, jonka saat museolehtori Maria Vähäsarjalta.

Ohjelma

EMMAn kevään 2021 palveluiden sekä näyttelyohjelmiston esittely

Nykytaiteen nyrjähdyksiä: Minkälaisia ajattelun ja tekemisen välineitä taide voi antaa kasvattajille ja miksi? Juuso Tervo, FT, TaM Aalto-yliopistosta

Etäopastus Elmgreen & Dragset -näyttelyyn

 
EMMAn opeinfo tiistaina 9.2.2021 kello 15-18. 

Suvaitsevaisuus, toisen huomioiminen ja moninaisuuden tunnistaminen taiteen avulla

Otsikon teemat ovat aina vain tärkeämpiä ajassamme. EMMA tarjoaa taiteen kautta mahdollisuuksia tulkintoihin ja tekoihin moninaisuuden ymmärtämiseksi ja oman äänen vahvistamiseksi. Tervetuloa EMMAn opeinfoon etänä, 9.2. kello 15-18. Tilaisuus jakautuu kolmeen erilliseen ohjelmaosioon, joiden välissä on tauot.

EMMAn opeinfon asiantuntijapuheenvuoron Nykytaiteen nyrjähdyksiä pitää Juuso Tervo, FT, TaM Aalto-yliopistosta. Hän toimii vanhempana yliopistonlehtorina Taiteen laitoksella ja työskentelee taiteen ja kasvatuksen historian, filosofian ja yhteiskunnallisuuden parissa. Juuso Tervo hahmottelee luennollaan taiteen mahdollisuuksia katsoa nykyisyyttä ja tulevaisuutta toisin. Minkälaisia ajattelun ja tekemisen välineitä taide voi antaa kasvattajille ja miksi?

Tilaisuudessa esitellään EMMAn alkaneen vuoden näyttelyt ja palvelut kouluille. Esittelemme EMMAn uudet etäpalvelut ja verkkosisällöt, jotka tuovat taiteen kokijan luo. Etäopastukselle voi osallistua poikkeuksellisena aikana fyysisen vierailun sijaan, sekä saavutettavana vaihtoehtona silloin kun koulu sijaitsee kaukana EMMAsta.

Lopuksi opettajille tarjoutuu mahdollisuus osallistua etäopastukselle Elmgreen & Dragset -näyttelyyn, joka ajankohtaisuudessaan antaa paljon ajattelulle aiheita.

Varaa ryhmällesi opastus tai taidepaja

Vieraile EMMAssa ryhmän kanssa itsenäisesti tai varaa etukäteen opastus tai taidepaja. Tällä sivulla on syventävää tietoa ja lisämateriaalia vierailua varten. EMMAn kouluohjelmisto tukee koulujen opetussuunnitelmaa ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. Taide sopii erinomaisesti oppiainerajat yhdistävään ja ylittävään ilmiöoppimiseen.

Valmistele vierailua