Taidetestaajat

EMMA on mukana valtakunnallisessa hankkeessa, jossa kaikki 8. luokkalaiset saavat aivan erityisen taidekokemuksen. EMMAan saapuu yhteensä 500 kasiluokkalaista kymmenenä vierailukertana syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Mukana olevat koulut on jo valittu kyseiselle jaksolle.

EMMAssa taidetestaajat saavat oman taiteilijakaverin, jonka kanssa he tutustuvat taiteeseen museovierailullaan. Ymmärrys taiteesta omana välineenä vahvistuu kokemuksen myötä.

EMMAn kolme taiteilijakaveria

Hannaleena Heiska

Hannaleena Heiska on kuvataiteilija, joka tekee maalauksia, piirustuksia, videoita ja installaatioita. Teosten aiheet syntyvät ihmisyyden, olemassaolon ja ajattelun pohdinnoista. Teoksissaan Heiska sekoittaa todellisuutta ja fantasiaa. Eläimet ja eläimiin liittyvät aiheet ovat hänelle tärkeitä. Heiskalle maalauksissa olennaista on liike, sisäinen jännite ja dynamiikka.

Sami Lukkarinen

Sami Lukkarinen on taidemaalari, jonka teoksissa yhdistyvät digitaalisen ja perinteisen maalatun kuvan elementit. Kuvat syntyvät tarkan tutkimisen tuloksena, jolloin valmis suurennettu kuva muuttuu lähes ei-esittäväksi. Maalauksillaan taiteilija kommentoi internetin ja sosiaalisen median kuvavirtaa, josta taiteilija valitsee itseään kiinnostavia kuvia teostensa lähtökohdiksi.

Hanna Saarikoski

Hanna Saarikoski on kuvataiteilija, jonka taiteessa tekniikat ja taiteen esittämisen tavat vaihtelevat akvarellimaalauksista installaatioihin ja videoihin. Teoksissaan hän tutkii katsomista ja havainnoimista, usein niin, ettei lopputulos ole vielä aloittaessa selvillä. EMMAssa nähtävä videoteos Eyeliner käsittelee muotokuvan perinnettä.