Espoo Museum of Modern Art

Taiteilijadokumentit Rut Brykistä ja Ernst Mether-Borgströmistä

© Maaria Wirkkala
© Maaria Wirkkala

Uskomme taiteen voimaan ja haluamme antaa mahdollisuuden nauttia siitä myös kotoa käsin. Tällä sivulla voit katsoa EMMAn tuottamat lämminhenkiset henkilökuvat Rut Brykistä ja Ernst Mether-Borgströmistä.

Rut Bryk (1916–1999) oli modernin keramiikkataiteen uudistaja. Hän jätti jälkipolville runsaan tuotannon herkkiä keramiikkateoksia, mutta ei sanoja niitä selittämään. Asiantuntijat ja taiteilijan läheiset kertovat intiimissä dokumenttielokuvassa Rut Brykistä ihmisenä, joka oli kotonaan niin maailman metropoleissa kuin Lapissa keskellä erämaata.

RUT BRYK: PERHOSEN KOSKETUS

 

ERNST METHER-BORGSTRÖM: PUHUN KOIRALLENI, KOIRANI VASTAA

Ernst Mether-Borgström (1917-1996) oli yksi suomalaisen abstraktin taiteen uranuurtajista. Hän oli tuottelias taiteilija, joka osallistui aktiivisesti näyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Mether-Borgström pyrki taiteessa muodon selkeyteen, suunnittelemattomuuteen ja intuition kunnioittamiseen. Väri oli hänen tärkein ilmaisuvälineensä, jota hän käytti hienostuneesti, mutta myös rikkaasti ja rohkeasti. Hän uskoi taiteen vaikuttamismahdollisuuksiin, pitäen omana ohjenuoranaan optimismia ja elämänilon tallentamista.

Lue lisää