Espoo Museum of Modern Art

Lukiolaisille

© Yehia Eweis/ EMMA

Tutustu EMMAn suosituksiin lukiolaisille! Nykytaiteen ydintä ovat monitahoiset keskinäisriippuvuudet sekä ilmiöt, joita voidaan käsitellä moneen oppiaineeseen liittyen. Taiteen avulla opiskelija voi rakentaa identiteettiään, ihmiskäsitystään, sekä paikkaansa maailmassa. Se lisää monilukutaitoa antaen näkökulmia yhteiskuntaan ja ihmisenä olemiseen eri teemojen avulla. Taidemuseon sisällöt vahvistavat laaja-alaista oppimista.

Alla löydät poimintoja ohjelmatarjonnastamme lukio-opetuksen tueksi niin yhteisen museovierailun, kuin tavoitteellisen, itseohjautuvan käynnin muodossa. Näyttelyiden sisältöjä ja teemoja voi sovittaa oman opetuksen sisältöihin laajemmin.

Näyttelyt

Vieraile näyttelyissä oman aikataulusi mukaan.

EMMAn näyttelyt soveltuvat useamman teeman ja aiheen käsittelyyn. Voit esimerkiksi lähestyä luonto- ja ympäristöteemaa valitsemalla taideteoksia Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyn ihmistä ja luontoa käsittelevästä osiosta.

Opastukset ja taidepajat

Varaa ryhmällesi opastus, taidepaja tai  etäopastus ennakkoon. Lukioryhmille opastuksia ja taidepajoja on tarjolla myös ennen museon avautumista klo 9.00-11.00 välillä. Huomioimme opastuksilla opetuksen tarpeet ja räätälöimme sisältöjä sen mukaan. Kerrottehan tarpeistanne varauksen yhteydessä.

Opastus

Opastuksella saat ryhmäsi kanssa enemmän irti museokäynnistä. Oppaan kanssa tutustut syvällisemmin näyttelyihin, taiteeseen ja taiteilijoihin.

Tutustu EMMAn näyttelytarjontaan  ja valitse ryhmällesi mieleinen näyttely tai näyttelyt. Suositeltava ryhmäkoko on 1-25 henkilöä. Mikäli ryhmänne on suurempi, voimme varata teille kaksi samanaikaista opastusta.

Hinta arkisin 44 € / ryhmä. Kesto 1 h.

Katso lisätietoa opastuksista.

Taidepaja

Katsomisen, keskustelun ja tekemisen kautta ryhmäsi saa taidepajassa uusia näkökulmia taiteeseen ja EMMAn näyttelyihin. Taidepaja alkaa kokemuksellisella opastuksella ajankohtaisissa näyttelyissä ja Saastamoisen säätiön kokoelmassa. Opastuksen jälkeen ryhmä siirtyy oppaan johdolla taidepajaan, jossa on valitun teeman mukainen ohjelma.

Mielikuvia

Taidepajassa seikkaillaan museotilassa etsien taideteoksista jänniä aiheita. Mitä kaikkea tuttua ja erikoista taiteilija on valinnut ajatustensa esittämiseksi? Paja koostuu useista pysähdyspaikoista, joissa rakentuu piirtämällä, muotoilemalla ja esittämällä oma hahmo. Lopuksi tarkastellaan yhteistä hahmogalleriaa hauskasti eläytyen.

Ihana väri!

Taidepaja alkaa kierroksella näyttelyissä, joissa tutustumme taiteeseen kokemuksellisesti värin näkökulmasta. Taidepajassa jatkamme leikkisiä värikokeiluja havainnollistaen erilaisia väri-ilmiöitä ja -teorioita. Lopuksi jokainen tekee oman esinesommitelmansa, jossa värit, valo ja heijastukset ovat pääosassa. Sommitelmat rakennetaan läpinäkyviin kuutioihin, joista otetaan lopuksi valokuva muistoksi.

Hinta arkisin 66 € / ryhmä. Kesto 1,5 h.