Lukiolaisille

Tutustu EMMAn suosituksiin lukiolaisille! Nykytaiteen ydintä ovat monitahoiset keskinäisriippuvuudet sekä ilmiöt, joita voidaan käsitellä moneen oppiaineeseen liittyen. Taiteen avulla opiskelija voi rakentaa identiteettiään, ihmiskäsitystään, sekä paikkaansa maailmassa. Se lisää monilukutaitoa antaen näkökulmia yhteiskuntaan ja ihmisenä olemiseen eri teemojen avulla. Taidemuseon sisällöt vahvistavat laaja-alaista oppimista.

Alla löydät poimintoja ohjelmatarjonnastamme lukio-opetuksen tueksi niin yhteisen museovierailun, kuin tavoitteellisen, itseohjautuvan käynnin muodossa. Näyttelyiden sisältöjä ja teemoja voi sovittaa oman opetuksen sisältöihin laajemmin.

 

Näyttelyt

Vieraile syksyn näyttelyissä oman aikataulusi mukaan.

EMMAn näyttelyt soveltuvat useamman teeman ja aiheen käsittelyyn. Voit esimerkiksi lähestyä luonto- ja ympäristöteemaa valitsemalla taideteoksia näyttelyistä Michael Schilkin feat. Lotta Mattila ja lokakuun lopusta lähtien erityisesti aihetta käsitteleviä taideteoksia löytyy Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelystä Kosketus.

Ajankohtaiset vaihtuvat näyttelyt syksyllä 2020:

Ohjelma

Osallistu itsenäisesti tai yhdessä ryhmän kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista.
Muutokset mahdollisia.

Sisäänpääsy: alle 18-vuotiaille ilmainen

Su 13.9. klo 13
Asiantuntijakierros
EMMAn amanuenssi Laura Kokkonen kertoo taiteilijaduo IC 98:n teoksesta Teesejä yhteiskuntaruumiista (Sidos) ja Kosketus-näyttelystä laajemmin.


Pe klo 2.10. klo 17–17.45

EMMA Talks: Lavalla taiteilijaduo Elmgreen & Dragset
EMMAn intendentti Arja Miller keskustelee taiteilijaduo Elmgreen & Dragsetin kanssa. Puheenvuorossa kuullaan näyttelyn tekemisestä ja taiteilijoiden työstä. Tilaisuus englanniksi.

Ke 21.10. klo 17.30–18.30
EMMA Talks: Taiteen voima
Keskustelussa tarkastellaan tulevaisuuden näkymiä ja pohditaan, voiko taiteen avulla vaikuttaa nykyhetkeen ja tulevaan. Puhujina Sitran tulevaisuuden tutkija Mikko Dufva, Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä ja taiteilija Nastja Säde Rönkkö. Keskustelua ohjaa EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama.


Su 1.11. klo 13–13.45

Asiantuntijakierros
EMMAn intendentti Reetta Kalajo kertoo Michael Schilkin feat. Lotta Mattila -näyttelyn suunnittelusta ja sisällöistä.

Ke 18.11. klo 17.30
EMMA Talks: Lavalla Eeva-Leena Eklund ja Anna Tuori
Näyttelyn kuraattori Anna Tuori keskustelee taitelija Eeva-Leena Eklundin kanssa näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta. Keskustelua ohjaa EMMAn amanuenssi Pernilla Wiik.

Ohjelmasta voi poimia sopivaa sisältöä yhdistettäväksi omin päin tehtäviin kurssisuorituksiin.

Opastukset ja taidepajat

Varaa ryhmällesi ennakkoon. Lukioryhmille opastuksia ja taidepajoja on tarjolla myös ennen museon avautumista klo 9.00-11.00 välillä. Huomioimme opastuksilla opetuksen tarpeet ja räätälöimme sisältöjä sen mukaan. Kerrottehan tarpeistanne varauksen yhteydessä.

Opastus

Opastuksella saat ryhmäsi kanssa enemmän irti museokäynnistä. Oppaan kanssa tutustut syvällisemmin näyttelyihin, taiteeseen ja taiteilijoihin.

Tutustu EMMAn näyttelytarjontaan  ja valitse ryhmällesi mieleinen näyttely tai näyttelyt. Suositeltava ryhmäkoko on 1-25 henkilöä. Mikäli ryhmänne on suurempi, voimme varata teille kaksi samanaikaista opastusta.

40 € / ryhmä, kesto 1 h

Taidepaja Suolapiirroksia lukiolaisille

Taidepajassa koetaan taidetta monin aistein ja kokeillaan aineetonta taidetekemistä. Tärkeintä on yhteinen, rentouttava kokemus.

Taidepaja alkaa kierroksella näyttelytilassa, jossa annetaan taiteen vaikuttaa ja tutustutaan teoksiin eri aistein. Kierroksen aikana kokeillaan yhdessä läsnäoloharjoituksia ja rentoutumista taiteen avulla. Yhteinen hetki jatkuu taidepajassa, jossa tehdään ainutkertaisia kuvioita ja piirroksia suolaan mielikuvaharjoitteiden avulla.

60 € / ryhmä, kesto 1,5 h