Espoo Museum of Modern Art

Lukiolaisille

© Yehia Eweis/ EMMA

Tutustu EMMAn suosituksiin lukiolaisille! Nykytaiteen ydintä ovat monitahoiset keskinäisriippuvuudet sekä ilmiöt, joita voidaan käsitellä moneen oppiaineeseen liittyen. Taiteen avulla opiskelija voi rakentaa identiteettiään, ihmiskäsitystään, sekä paikkaansa maailmassa. Se lisää monilukutaitoa antaen näkökulmia yhteiskuntaan ja ihmisenä olemiseen eri teemojen avulla. Taidemuseon sisällöt vahvistavat laaja-alaista oppimista.

Alla löydät poimintoja ohjelmatarjonnastamme lukio-opetuksen tueksi niin yhteisen museovierailun, kuin tavoitteellisen, itseohjautuvan käynnin muodossa. Näyttelyiden sisältöjä ja teemoja voi sovittaa oman opetuksen sisältöihin laajemmin.

 

 

 

Näyttelyt

Vieraile näyttelyissä oman aikataulusi mukaan.

EMMAn näyttelyt soveltuvat useamman teeman ja aiheen käsittelyyn.

Voit esimerkiksi lähestyä luonto- ja ympäristöteemaa valitsemalla taideteoksia Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyn Kosketus uudesta ihmistä ja luontoa käsittelevästä osiosta.

Ajankohtaiset vaihtuvat näyttelyt syksyllä 2021:

Ohjelma

Osallistu itsenäisesti tai yhdessä ryhmän kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista.
Muutokset mahdollisia.

Sisäänpääsy: alle 18-vuotiaille ilmainen

Tutustu kauden ohjelmaan kokonaisuudessaan täältä.
Voit osallistua osaan tapahtumista myös verkossa.

Opastukset ja taidepajat

Varaa ryhmällesi opastus, taidepaja tai  etäopastus ennakkoon. Lukioryhmille opastuksia ja taidepajoja on tarjolla myös ennen museon avautumista klo 9.00-11.00 välillä. Huomioimme opastuksilla opetuksen tarpeet ja räätälöimme sisältöjä sen mukaan. Kerrottehan tarpeistanne varauksen yhteydessä.

Opastus

Opastuksella saat ryhmäsi kanssa enemmän irti museokäynnistä. Oppaan kanssa tutustut syvällisemmin näyttelyihin, taiteeseen ja taiteilijoihin.

Tutustu EMMAn näyttelytarjontaan  ja valitse ryhmällesi mieleinen näyttely tai näyttelyt. Suositeltava ryhmäkoko on 1-25 henkilöä. Mikäli ryhmänne on suurempi, voimme varata teille kaksi samanaikaista opastusta.

40 € / ryhmä, kesto 1 h

Katso lisätietoa etäopastuksista.

IHANA VÄRI! -TAIDEPAJA

Taidepaja alkaa kierroksella näyttelyissä, joissa tutustumme taiteeseen kokemuksellisesti värin näkökulmasta. Taidepajassa jatkamme leikkisiä värikokeiluja havainnollistaen erilaisia väri-ilmiöitä ja -teorioita. Lopuksi jokainen tekee oman esinesommitelmansa, jossa värit, valo ja heijastukset ovat pääosassa. Sommitelmat rakennetaan läpinäkyviin kuutioihin, joista otetaan lopuksi valokuva muistoksi.

60 € / ryhmä, kesto 1,5 h