Opastus

Opastus lapsille ja nuorille

  • Kesto: 1h
  • Suositeltu ryhmäkoko: 1-32
  • Koulut & päiväkodit

  • 0€ / päiväkoti- ja esikouluryhmät

    30€ / muut kouluryhmä

Opastuksella tutustut taiteen maailmaan toiminnallisesti ja tarinallisesti ikäryhmälle sopivalla tavalla. Oppaan kanssa ryhmäsi saa taiteesta enemmän irti!

Opastus sopii päiväkodeille, esikouluille, ala- ja yläkouluille, lukioille ja toisen asteen kouluille. Opastuksen voi varata myös harrastusryhmille.

Lasten ja nuorten opastukset tukevat koulujen opetussuunnitelmaa ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. Taide sopii erinomaisesti varhaiskasvatukseen ja oppiainerajat ylittävään ilmiöoppimiseen.

Opastuksella ryhmä pääsee elämyksellisesti osallistumaan. Tutustumme taiteeseen keskustellen ja yhdessä ihmetellen. Huomioimme opastuksen sisällössä ikäryhmän, esim. 4-8-vuotiaiden opastuksilla käytämme sadutusmenetelmää.

Opastuksen aikana kokeilemme kuvalukuharjoituksia, opitaan monilukutaitoa, itseilmaisua sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi tutustumme taiteen tekniikoihin ja historiaan. Vierailulla perehdytään myös museoon taiteen kotina ja museon toimintaan yleisemmin.

Taide taipuu moneksi! Tutustu EMMAn näyttelytarjontaan ja valitse ryhmällesi mieleinen näyttely tai näyttelyt. Kerro varauksen yhteydessä ryhmän kiinnostuksen kohteista ja tarpeista. Varaa opastus hyvissä ajoin etukäteen, kuitenkin viimeistään viikkoa aikaisemmin.

Taidetunnin kesto on noin yhden tunnin. Suositeltava ryhmäkoko on 1-32 henkilöä. Mikäli ryhmänne on suurempi, voimme varata teille kaksi samanaikaista opastusta.

Tutustu ennen museovierailua Emman museovinkkeihin!

Liittyvää sisältöä

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua