Espoo Museum of Modern Art

Opastus

Opastus lapsille ja nuorille

  • Kesto: 1h
  • Suositeltu ryhmäkoko: 1-32
  • Koulut & päiväkodit

  • 0€ / päiväkoti- ja esikouluryhmät

    44€ / muut kouluryhmä

    121€ / viikonloppuisin

Opastusten hinnat päivittyvät 1.9.2024.

Uudet hinnat ovat:
Päiväkoti- ja esikouluryhmät arkisin: 0€
Päiväkoti- ja esikouluryhmät viikonloppuisin: 180€
Kouluryhmät arkisin: 50€ / ryhmä
Kouluryhmät viikonloppuisin: 180€ / ryhmä

Opastuksella tutustut taiteen maailmaan toiminnallisesti ja tarinallisesti ikäryhmälle sopivalla tavalla. Oppaan kanssa ryhmäsi saa taiteesta enemmän irti!

Taidetta voi kokea monella tapaa! Opastuksella ryhmä pääsee osallistumaan elämyksellisesti. Tutustumme taiteeseen keskustellen ja yhdessä ihmetellen, jokaisen taidekokemusta arvostaen. Huomioimme ikäryhmän opastuksen sisällössä, esim. 4–8-vuotiaiden opastuksilla käytämme erilaisia toiminnallisia ja tarinallisia menetelmiä. 

Opastuksella opitaan mm. kuva- ja monilukutaitoa, itseilmaisua sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi tutustumme taiteen tekniikoihin ja historiaan. Myös museo taiteen kotina tulee vierailulla tutuksi.  

Lasten ja nuorten opastukset tukevat opetussuunnitelmaa ja laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. Taide sopii erinomaisesti varhaiskasvatukseen ja perusopetuksen oppiainerajat ylittävään ilmiöoppimiseen. 

Tutustu EMMAn näyttelytarjontaan ja valitse ryhmällesi mieleinen näyttely tai useampi. Kerro varauksen yhteydessä ryhmän kiinnostuksenkohteista, tarpeista ja muista toiveista opastusta koskien. 

Tutustu ennen museovierailua EMMAn museovinkkeihin!

Lisätietoa opastuksista

OPASTUSKIELET

Opastukset ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä selkosuomeksi. Ilmoitathan toivomasi opastuskielen varausta tehdessäsi.

KESTO

Opastuksen kesto on noin 1 h. Opastus voidaan sopia myös lyhyemmäksi lasten ikä ja ryhmän toiveet huomioiden.

IKÄRAJA

Opastus on suunniteltu 4–18-vuotiaille. Opastus sopii päiväkodeille, esikouluille, ala- ja yläkouluille, lukioille ja toisen asteen kouluille. Opastuksen voi varata myös harrasteryhmille. Ryhmän mukana tulee olla ainakin yksi opettaja tai vastuuaikuinen

SAATAVUUS

Opastus kannattaa varata viimeistään 3 viikkoa ennen toivottua opastusajankohtaa.  Maanantaisin olemme suljettu. Kouluryhmille tarjoamme opastusaikoja myös aamuisin klo 9.00 alkaen. Näyttelytiloissa voi olla tällöin vain oppaan johdolla. Näyttelyihin voi tutustua omatoimisesti museon avauduttua klo 11.00. Lisätietoa aukioloajoista.

Opastuksen voi varata verkkosivujen varauslomakkeiden kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Varauksesta saatte sähköpostiinne varausvahvistuksen.

MUSEOLLE SAAPUESSA

Tullessanne museoon voitte ilmoittautua ja maksaa palvelun Näyttelykeskus WeeGeen lippukassalle. Opas on ryhmäänne vastassa lippukassalla. Museo avautuu klo 11.00, mutta aulatiloihin pääsette jo noin 15 min aikaisemmin jättämään takkeja naulakkoon ja hoitamaan maksuja yms. Aamuryhmät pääsevät arkisin aulatiloihin klo 8.50.

Opastus alkaa varattuna ajankohtana. Tulettehan hyvissä ajoin, jotta ehditte jättämään ulkovaatteet naulakkoon ja ilmoittautumaan lippukassalle.    

Ryhmien eväidensyöntipaikka löytyy Näyttelykeskus WeeGeen pohjakerroksen aulatilasta.

OSALLISTUJAMÄÄRÄT

Suositeltava ryhmäkoko on 1–32 henkilöä. Mikäli ryhmänne on suurempi, voimme varata teille kaksi samanaikaista opastusta saatavuuden mukaan. Koulu– ja harrasteryhmän mukana tulevat opettajat ja vastuuaikuiset pääsevät ilmaiseksi sisään. 

MAKSUTAVAT

Palvelun voitte maksaa lippukassalle käteisellä tai kortilla. Laskutusta varten pyydämme lähettämään laskutustiedot etukäteen EMMAn asiakaspalveluun. Laskutus vain y-tunnuksella.

Paperilaskua ja sähköpostilaskutusta (PDF) varten tarvittavat tiedot: saajan nimi ja postisoite (katu/PL, postinumero, postitoimipaikka), sähköpostiosoite, y-tunnus, viite, lisäksi yhteyshenkilön yhteystiedot, mikäli eri kuin varaaja.

Verkkolaskua varten tarvittavat tiedot: saajan nimi ja postisoite (katu/PL, postinumero, postitoimipaikka), sähköpostiosoite, y-tunnus, verkkolaskutusosoite, operaattoritunnus, viite, lisäksi yhteyshenkilön yhteystiedot, mikäli eri kuin varaaja.

VARAUSEHDOT

Peruutukset ovat mahdollisia veloituksetta 7 vuorokautta ennen opastuksen ajankohtaa, muuten museo veloittaa palvelun täyden hinnan. Maksuttoman opastuksen peruuttamatta jättämisestä veloitamme 30 €. Tutustuthan varausehtoihimme.

Liittyvää sisältöä

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua