Espoo Museum of Modern Art

Taidepaja

Taidepaja lapsille ja nuorille

© Ella Tommila
© Ella Tommila
  • Kesto: 1.5h
  • Suositeltu ryhmäkoko: 5-20
  • Koulut & päiväkodit

  • 66€ / arkisin

    165€ / viikonloppuisin

Katsomisen, keskustelun ja tekemisen kautta ryhmäsi saa taidepajassa uusia näkökulmia taiteeseen ja EMMAn näyttelyihin.

Varaa taidepaja päiväkotiryhmälle, ala- ja yläkoululle, lukion ryhmille tai muille toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille. Taidepajat sopivat myös harrastusryhmille. Taidepajassa ei tarvita aikaisempaa kokemusta.

Taidepaja alkaa kokemuksellisella opastuksella, jonka jälkeen ryhmä siirtyy oppaan johdolla taidepajaan, jossa on teeman mukainen ohjelma.

Tutustu taidepajoihimme!

Unelmapilvi

© Paula Virta / EMMA

 

Mistä sinä unelmoit? Jos saisit supervoiman, mikä se olisi? Taidepajassa pohdimme taidetta leikin ja kuvittelun avulla. Pajassa teemme omat pienen pienet unelmapilvet itselle tärkeistä asioista. Unelmapilveen voi valita itseä kiinnostavan tai omiin toiveisiin sopivan hahmon. Mielikuvituksessa mikä vain on mahdollista!  

Taidepaja alkaa oppaan pitämällä opastuksella nykytaiteen parissa. Tutkimme yhdessä sitä, mistä taiteilijat kertovat teoksillaan. Näyttelystä saamme inspiraatiota omaan luovaan tekemiseen.  Minkälaisia tarinoita, tunteita ja kuvitelmia löydämme teoksista? Kokeilemme näyttelyssä erilaisia tapoja tutkia taideteosten tunnelmia ja niihin kätkeytyviä merkityksiä.

Taidepaja jatkuu ryhmälle varatussa Aitio-tilassa luovan työskentelyn muodossa. Pajassa teemme omat unelmapilvet pienoisasetelmina. Unelmapilvet rakennetaan yhdistelemällä erilaisia valmiita materiaaleja: pumpulia, pienoisesineitä, taustoja ja valoja. Lopuksi teokset valokuvataan kuvateoksiksi, joita pääsemme ihailemaan yhdessä ryhmän kanssa. Ryhmä saa kuvat mukaansa muistoksi digitaalisessa muodossa. 

Painotamme taidepajoissa aineetonta tekemistä ja yhteistä hauskaa kokemusta. Emme tuota ympäristösyistä konkreettisia kotiin vietäviä tuotoksia. 

Tämä taidepaja sopii 5–18-vuotiaille. 

Toisin silmin suunniteltu

© Paula Virta / EMMA

 

Jos suunnittelisit esineen satuolennolle, millainen se olisi? Taidepajassa pohdimme sitä, mistä kaikesta muotoiltu esine syntyy. Tutustumme muotoiluun ja taiteeseen itse valitun hahmon näkökulmasta, ja suunnittelemme hänelle sopivan esineen.  

Taidepajassa käymme läpi muotoiluprosessin vaiheita hauskalla ja toiminnallisella tavalla Collection Kakkonen -näyttelyssä. Pohdimme mm. empatian, ideoinnin ja materiaalikokeilujen merkitystä. Tutustumme oman luovan suunnittelutehtävän ohella näyttelyn teoksiin ja kiinnostaviin vaiheisiin niiden suunnittelussa. Käytämme taidepajassa erilaisia kosketeltavia mallikappaleita ja läpikatsottavia linssejä, jotka auttavat ideoinnissa eteenpäin.  

Toteutamme omat ideat ystäväkirjamaiseen suunnittelukorttiin. Korttiin piirrämme ja kirjoitamme hahmolle muotoillun esineen ideasta alkaen kokeilujen kautta valmiiksi suunnitelmaksi. Lopuksi tutustumme yhdessä toistemme ideoihin. Taidepajasta jää muistoksi pajan aikana valmistunut suunnittelukortti. 

Painotamme taidepajoissa aineetonta tekemistä ja yhteistä hauskaa kokemusta. Emme tuota ympäristösyistä konkreettisia kotiin vietäviä tuotoksia. 

Tämä taidepaja sopii 7–18-vuotiaille.

Liittyvää sisältöä

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua