Espoo Museum of Modern Art

Taidepaja

Taidepaja lapsille ja nuorille

© Ella Tommila
© Ella Tommila
  • Kesto: 1.5h
  • Suositeltu ryhmäkoko: 5-20
  • Koulut & päiväkodit

  • 66€ / arkisin

    165€ / viikonloppuisin

Katsomisen, keskustelun ja tekemisen kautta ryhmäsi saa taidepajassa uusia näkökulmia taiteeseen ja EMMAn näyttelyihin.

Varaa taidepaja päiväkotiryhmälle, ala- ja yläkoululle, lukion ryhmille tai muille toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille. Taidepajat sopivat myös harrastusryhmille. Taidepajassa ei tarvita aikaisempaa kokemusta.

Taidepaja alkaa kokemuksellisella opastuksella ajankohtaisissa näyttelyissä ja Saastamoisen säätiön kokoelmassa. Opastuksen jälkeen ryhmä siirtyy oppaan johdolla taidepajaan, jossa on teeman mukainen ohjelma.

Mielikuvia

Taidepajassa tutkitaan taidetta luovuuden, mielikuvituksen ja tunteiden näkökulmasta. Minkälaisia aiheita ja elementtejä taiteilija on valinnut ajatustensa esittämiseksi? Minkälainen muoto ilmentää minua juuri tänään? Paja koostuu useista pysähdyspaikoista, joissa rakentuu rennosti piirtämällä ja kartongista leikkaamalla oma mieleinen siluettikuva. Lopuksi tutkitaan ryhmän yhteistä hahmogalleriaa tunnelmien ja tarinoiden kautta.

Mielikuvia-taidepaja on nyt varattavissa myös muotoiluteemalla

Mitä kaikkea muotoilu on? Miksi lempijuoma maistuu juuri tietystä kupista parhaimmalta? Tutkimme muotoilun klassikoita ja uniikkeja teoksia oman kokemuksen näkökulmasta ryhmässä keskustellen ja piirtäen. Lopuksi suunnitellaan näyttelystä inspiroituneena omaa luovuutta ilmentävä muoto paperista leikkaamalla tai rautalangasta vääntämällä.

Ihana väri!

Taidepajassa tutustutaan väriin kokemuksellisesti taiteen ja oman ilmaisun kautta. Taidepaja alkaa kierroksella näyttelyissä, joissa tutustumme erilaisiin väri-ilmiöihin, -havaintoihin ja -teorioihin taiteessa. Ilmiöitä tutkitaan myös leikkisten värikokeilujen kautta. Pajan lopuksi jokainen osallistuja tekee oman teoksen esinesommitelmana, jossa värit, valo ja heijastukset ovat pääosassa. Hetkelliset sommitelmat rakennetaan läpinäkyviin kuutioihin ja ne voidaan valokuvata muistoksi.

Ryhmäkokosuositus max. 20 henkilöä. Yli 20 henkilön ryhmät jaamme kahteen pienempään ryhmään ja varaamme 2 opasta. Toinen pienryhmä aloittaa näyttelyistä ja toinen pajasta, jonka jälkeen vaihdetaan. Taidepajan kokonaiskesto on 1,5h.

Liittyvää sisältöä

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua